20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

نحله چیست؟ نحوه تعیین آن

نحله چیست؟

راهنمای مطالعه این مطلب

نحله چیست؟ چه زمانی به زن تعلق می گیرد؟ چه شرایطی برای دریافت دارد و سایر نکات حقوقی به آن چیست؟ پاسخ به این سوالات هدفی است که در این مقاله با راهنمایی بهترین وکیل در تهران دنبال می کنیم.

نحله چیست؟

بهترین وکیل طلاق در تهران در پاسخ به اولین سوال که نحله چیست اذعان می دارد که نحله در لغت به معنی بخشش و در اصطلاح حقوقی مبلغی است که دادگاه بر طبق شرایطی که در ادامه گفته می شود تعیین می کند. که مرد (زوج) باید به زن (زوجه) بپردازد. نحله به کسر «ن» در معانی، هدیه، آیین، مذهب وعقیده آمده است. ولی در حال حاضر، نحله در صورتی شرعا و قانونا به زوجه تعلق می گیرد که شرایط تعلق اجرت المثل ایام زوجیت فراهم نباشد.

در نظر بدارید که امور مربوط به نحله اموری حقوقی اند. برای مشاوره در امور کیفری، باید به دنبال بهترین وکیل کیفری در تهران یا شهرستان محل سکونت خود باشید. در موسسه عدالت آریایی آماده ارائه خدمات حقوقی و کیفری متعدد هستیم. در صورت نیاز به مشاوره کیفری در اموری مانند کلاهبرداری کلیک کنید:

بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران

شرایط تعلق نحله چیست؟

حال که دانستیم نحله چیست؟ اکنون به شرایطی که برای دریافت آن باید موجود باشد، اشاره می کنیم. این شرایط عبارت است از:

  1. طلاق به درخواست زوجه نباشد.
  2. در طول زندگی مشترک و تا قبل از اقدام به دادخواست طلاق از جانب زوج، امکان مطالبه نحله وجود ندارد.
  3. نحله با اجرت المثل قابل جمع نیست بدین صورت که اگر اجرت المثل به هر دلیلی به زوجه تعلق بگیرد دادگاه می تواند برای زن آن را تعیین کند.
  4. در تعیین نحله بر خلاف اجرت المثل نیازی به کارشناسی نیست و مبلغ را قاضی دادگاه با توجه به سنوات زندگی مشترک و کارهای که زوجه انجام داده است و خصوصا تمکن و وسع مرد تعیین می کند.

شرایط تعلق نحله چیست؟

ار در امور حقوقی دیگر نیاز به مشاوره دارید به لینک های زیر مراجعه نمایید:

بهترین وکیل ملکی در تهران

بهترین وکیل قرارداد در تهران

زمان مطالبه اجرت و نحله چیست؟

اگر برایتان سوال بود که شرایط دریافت نحله چسیت؟ در قسمت قبل به پاسخ خود رسیدید. اکنون به رفع سوالاتتان در زمینه زمان دریافت این حق می پردازیم. مطالبه حق الزحمه و نحله «پس از طلاق» پیش بینی شده بود، ولی از آن جا که این قاعده، علاوه بر این که مبنای صحیح حقوقی نداشت، مشکلاتی برای زن ایجاد می کرد و قابل انتقاد می نمود، برای حل مشکل، نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام استفسار شد و مجمع به موجب «قانون تفسیر تبصره های ۳ و ۶ قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصوب ۱۳۷۱»، مقرر کرد: منظور از کلمه پس از طلاق، در ابتدای تبصره ۶ قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق مصورب سال ۱۳۷۱ مجمع تشخیص مصلحت نظام، پس از احراز عدم امکان سازش توسط دادگاه است.

بنابراین زوجه می تواند قبل از وقوع طلاق حق الزحمه کارهایی را که شرعا به عهده آن ها نبوده و به دستور شوهر و با قصد دریافت حق الزحمه انجام داده با تعیین مبلغی به عنوان نحله را از دادگاه بخواهد. زوجه می تواند جدای از دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش که مقدمه ای بر طلاق است، دادخواست نحله و اجرت المثل را مستقلا تقدیم دادگاه کند. اگر زوجه قبل از اجرای صیغه طلاق، اجرت المثل با نحله مطالبه کند، اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفتر موکل به پرداخت حقوق زن خواهد بود. این قانون تفسیری (ماده واحده فوق) در جهت حمایت ازحقوق زن صادر شده است.

موسسه حقوقی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران تا انتهای مسیر حقوقی همراه شما خواهد بود. جهت بهره مندی از وکلای برتر در زمینه های حقوقی و کیفری در تهران کلیک کنید:

بهترین وکیل انحصار وراثت در تهران

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 2 نظر

3 2
نحله چیست؟ نحوه تعیین آن
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره