در این روز های پر دردسر تهران، در هر خانواده حداقل گذر یک نفر به دادگاه و دادسراهای این شهر خورده است. نوسانات اقتصادی مشکلات عدیدهای در ارتباطات تجاری افراد به وجود آورده تا جایی که حل و فصل آنها نیاز به رسیدگی قضایی دارد. فشار و استرس باعث تحریکپذیری افراد شده و متاسفانه شاهد پروندههای حوادث ناگواری در دادسراها هستیم. اما چیزی که از چشمان اغلب افراد عادی و غیر حقوقی پنهان است، تاثیر مستقیم حضور یک وکیل دادگستری در تسریع نتیجه بخشی پروندههاست. در حال حاضر، شاهد وفور وکلای دادگستری در عرصه های متفاوت حقوقی هستیم، اما آیا می توان گفت همه آنها بهترین وکیل تهران هستند؟ با توجه به میزان تاثیر بالای حضور یک وکیل حقوقی در نتیجه نهایی پرونده ها و احقاق حق ذینفعان، چگونه میتوان مناسبترین وکیل تهران را در کمترین زمان انتخاب کرد تا از اطاله وقت جلوگیری شود؟
در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
وکالت امری تخصصی است ، لطفا وکیل خود نباشید
بیش از ۱۰ سال سابقه در پرونده های حقوقی و کیفری با بکارگیری حقوقدانان و وکلای متبحر در کلیه زمینه های حقوقی
وکیل خوب کیست؟
امروزه تعداد افرادی که در شغل وکالت فعالیت میکنند، کم نیست. اما آیا تمامی آنها به امور حقوقی و کیفری واقف اند؟ آیا می توان هر وکیلی را وکیل خانواده نامید؟
از طرفی وکیل کسی است که رابطهی مستقیم با اثربخشی پرونده دارد و یک انتخاب اشتباه میتواند زندگی ما را به کلی دگرگون کند. با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی اشتباه در انتخاب وکیل کیفری یا حقوقی نه تنها میتواند تماماً به نتیجه پرونده لطمه وارد کند، بلکه گاهی با صدمات جبران ناپذیر مالی نیز همراه است.
لذا در وکالت هم مانند سایر اصناف ویژگیهایی وجود دارد که با شناختن آنها می توانیم در انتخاب وکیل دقت بیشتری به خرج دهیم و آینده خود را تضمین کنیم. این ویژگی نه تنها در انتخاب وکیل پرونده، بلکه در انتخاب وکیل برای مشاوره حقوقی با وکیل نیز حائز اهمیت میباشند.
تخصص و تسلط:
رشتهی حقوق ارتباط مستقیم با انسان و زندگی او دارد. اتفاقات روزانه را نمیتوان فقط به یک موضوع محدود کرد و گفت سایر موارد در آن دخالتی ندارد. همانطور که مشخص است یک وکیل مجرب باید بتواند از پس موضوعات پیچیده مربوطه بربیاید و از تمام قوانین آگاه باشد. اما وکلایی که به صورت تخصصی یک رشته را برگزیدهاند، از تجربهی بیشتری در آن حوزه نسبت به سایر وکلا برخوردارند و با تسلط بیشتری اقدامات قضایی را انجام میدهند.
برای مثال یک وکیل ملکی، زمان بیشتری از زندگی حقوقی خود را صرف پروندههای ملکی کرده و نسبت به مسائل آن، توجه و تبحر بیشتری دارد.
توانایی متقاعد سازی:
اغلب پیش میآید که افراد با وجود داشتن ادله محکم، صحنهی دادگاه را به طرف مقابل واگذار میکنند و حقشان پایمال میگردد. وجود مستندات محکمهپسند بخشی از روند رسیدگی است. چیدمان ادله، لایحه دفاعیه قوی، آمادگی برای پاسخدهی به سوالات قاضی و بیانی روان و متقاعد کننده مجموعه عواملی هستند که زمینه را برای احقاق حق موکل فراهم میکنند و وکیل تهران شما باید از این قابلیتها برای دفاع شایسته از شما برخوردار باشد.
بهروز بودن:
ویژگی یک قانون خوب، پویا و متناسب جامعه بودن است. در نتیجه یک وکیل ماهر نیز باید با این تحولات همراه باشد و از آخرین دگرگونیهای قانونی مطلع باشد. چرا که قانون جدید قانون قبلی خود را بیاثر میکند. پس از ویژگیهای یک وکیل حاذق، به روز بودن است. مثلا یک وکیل طلاق باید تمام قوانین جدید راجع به مهریه را بداند و موجب ضرر موکل خود نشود.
راستگو بودن:
لازم است بدانیم وکالت تعهد به وسیله است ونه نتیجه. تقریبا در اکثر پروندهها تضمین نتیجهی دلخواه موکل ممکن نیست زیرا عوامل دیگری از جمله تصمیم قاضی در آن دخیل است. بهترین وکیل تهران نیز تعهد میکند که وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد و مسیر درست قانونی را برای موکل خود تفسیر کند و با امیدهای واهی موکل را فریب ندهد.
امین بودن:
لازمهی یک دفاع خوب، مطلع بودن از جزئیات است. پس لازم است که وکیل فردی امانتدار باشد و اسرار موکل را به هیچ عنوان به کسی فاش نکند و آبروی او را حفظ کند.
7 وظیفه قانونی وکیل نسبت به موکل خود چیست؟
تعیین وظایف و تکالیف وکیل در مقابل موکل، توسط قانونگذار انجام گرفته است. این وظایف عبارتند از:
1 – وکیل باید در حدود اذن موکل عمل کند و هرگاه در اثر تقصیر وکیل خساراتی بر موکل متحمل شود، وکیل مسئول خواهد بود.
2- وکیل باید در تمام اقدامات خود مصلحت موکل را رعایت کند.
3- وکیل باید حساب مدت خود را به موکل بدهد و اگر مالی را به نمایندگی از او دریافت کرده، به او رد کند.
4- اگر برای انجام یک امر دو یا چند وکیل معین گردیده باشد، هیچکدام نمیتوانند در صورتی که مستقلا وکالت نداشته باشند، بدون مشورت دیگری کاری را انجام دهند.
5- وکالت در انجام هر امری مستلزم وکالت در مقدمات آن امر است.
6- اگر دو وکیل مجتمعاً وکیل باشند، با فوت یکی از آنها وکالت دیگری نیز باطل میشود.
7- وکیل در امری نمیتواند برای انجام امر به شخص دیگری وکالت دهد. مگرآنکه توکیل در قرارداد وکالت قید شده باشد. در غیر صورت هریک از وکیل و شخص ثالت در مقابل موکل نسبت به خسارات وارده مسئولاند.
ویژگی های بهترین وکیل تهران
با توجه به مطالب ذکر شده در بالا، میتوانیم به ویژگیهای بهترین وکیل تهران پی ببریم و در انتخاب ایشان، با آگاهی بیشتری عمل کنیم. وکیلی که پرونده ما به ایشان سپرده میشود، باید فردی راستگو و امانتدار باشد. وکلایی که تضمین صد در صدی در قبال نتیجه نهایی به موکل میدهند، عواملی همچون نظر قاضی و دفاعیات طرف مقابل را نادیده گرفته و نمیتوانند افراد مورد اعتمادی برای سپردن یک پرونده که گاهی تمام زندگی یک فرد است، باشند.
یک وکیل حرفهای، علاوه بر تسلط بر تمام حوزههای حقوقی، باید در یک زمینه متخصص باشد. چرا که موضوعات حقوقی از همپوشانی برخوردار بوده و موفقیت در یک پرونده، نیازمند تیزبینی و توجه به تمام جنبههای پرونده است. وکیل مناسب شما کسی است که با دلسوزی به حل کردن مشکل موجود در پرئنده بپردازد و از هیچ اقدامی برای احقاق حق شما قصور نکند. امر وکالت، امری پیجیده و علمی است. انجام آن را به بهترین متخصصان بسارید و مطمئن باشید که همه چیز مطابق عدالت پیش خواهد رفت.
نکات و معیارهایی که باید در انتخاب بهترین وکیل تهران به آن توجه کرد؟
تهران شهری بزرگ با مهاجرانی از سراسر ایران است. مردم محله به محله آن از وضعیت معیشتی متفاوتی برخوردارند و حتی با مسائلی بسیار دور از یک دیگر سر و پنجه نرم میکنند. در میان این گوناگونی افراد و تخصص هایشان، چگونه میتوان بهترین وکیل این شهر را انتخاب کرد؟ اغلب وکلای مطرح، اسمی آشنا به گوش دارند و علت این مسئله، میزان موکلهای بیشتر آنها است. قطعا وجود موکلهای بیشتر برای یک وکیل بیدلیل نبوده و نشان از موفقیت ایشان در پروندههای گوناگون با درجههای سختی متفاوت است. پس میتواند یک معیار اصلی برای انتخاب بهترین وکیل، تعداد پرونده های موفقیت آمیز ایشان در حوزه پرونده ما باشد.
مسئله دیگر، تحصیلات وکیل است. ادامه تحصیل در رشته حقوق کار آسانی نبوده و نیازمند ذهنی تحلیلگر است. چرا که در هر مسئلهای، شرایطی متفاوت و متناسب با شرایط درگیر در آن پرونده و وجود دارد و نمیتوان دقیقا گفت که دو پرونده در یک موضوع کاملا شبیه به یکدیگر هستند. توانایی بررسی پرونده از زوایای مختلف، استفاده از فرصتهای موجود برای احقاق حقوق موکل و فراموش نکردن حتی ریزتزین نکات، از ویژگیهای یک وکیل کارآمد است.
در آخر، بهتر است قبل از اینکه با یک وکیل قرارداد وکالت ببندید، از ایشان مشورت حقوقی دریافت کنید. حنی میتوانید این مشورت را از دو یا چند وکیل مورد نظر خود دریافت کرده و سپس با مقایسه پیشنهادات ایشان با یکدیگر، وکالت در پرونده خود را به ایشان بسپارید. البته این روش علاوه بر هزینهی زیادی که بر موکل بار میکند، زمانبر است. پیشنهاد ما به شما توجه به تحصیلات و خوشنامی یک وکیل در حل کردن پروندهها میباشد.