20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

جرم تهدید در قانون و بررسی مجازات های آن

تهدید در قانون

راهنمای مطالعه این مطلب

قانون مجازات اسلامی کشور ما، همگام با قوانین بین المللی و جهت دفاع از حیثیت معنوی افراد (که در دین اسلام اصل است)، تهدید کردن اشخاص را جرم می داند. قانون جزا به طور دقیق و موشکافانه به بررسی این جرم پرداخته و برای تهدید کننده مجازات تعیین کرده است. به گفته بهترین وکیل در تهران در حقیقت جرم تهدید بیان نیت شخصی است که قصد دارد به دیگری زیان یا آسیب برساند. تهدید از نظر حقوقی در ارتباط با اجبار یا اکراه می‌باشد. در ادامه به بررسی این جرم و مجازات های مربوط به آن می پردازیم.

جرم تهدید

بهترین وکیل کیفری در تهران در توضیح جرم تهدید اینگونه شروع می کند:

تهدید یعنی ترساندن و وادار کردن دیگری به  ارتکاب جرم یا گرفتن مالی که بر خلاف میل آن شخص است به‌ طوری که تهدیدشونده از ترس عاقبت کار یا ترک آن ، مجبور به اطاعت از تهدیدکننده باشد. با توجه به متن ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی،  تهدید کردن به هر نحو کفایت می کند. اعم از اینکه به شکل شفاهی باشد یا مکتوب یا با ارسال نامه یا ایمیل یا پیامک ویا نظیر اینها.

بر اساس ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی در مورد راه های اثبات جرم: «ادله ی اثبات جرم عبارت است از اقرار، شهادت، علم قاضی و قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی.» از مهمترین مواردی که به اثبات جرم کمک شایانی می کند، شهادت شهود است.

انواع جرم تهدید

جرم تهدی د چه انواعی دارد؟ در پاسخ به این سوال باید به موارد زیراشاره کنیم:

  1. تهدید به انجام یک فعل
  2. تهدید نفسانی
  3. حیثیتی

مجازات جرم توهین

در نظر بدارید که انواع این جرم، کیفری است. در نتیجه اقدامات لازم در این مورد در تخصص وکیل کیفری است. این در حالی است که برای امور حقوقی باید به وکیل حقوقی مراجعه نمود. در صورت نیاز به راه های ارتباطی با برترین وکلای حقوقی به لینک های زیر مراجعه نمایید:

بهترین وکیل ملکی در تهران

بهترین وکیل انحصار وراثت در تهران

شرایط تحقق جرم تهدید

هر جرمی برای تحقق نیازمند شرایطی خاص است. جرم تهدید نیز از این قاعده مستثنی نیست. این شرایط از قرار زیر است:

  • تهدید باید در مورد موضوعی معین باشد. مثلا عبارت «به حسابت می‌رسم» به دلیل عدم وضوح نوع تهدید، قابل طرح شکایت نیست.
  • واقعی و یا غیر واقعی بودن تهدید تاثیری در عمل مجرمانه ندارد.
  • موثر بودن تهدید بسیار مهم است. یعنی باید در فرد تهدید شونده خوف ضرر را ایجاد نماید. مثلا اگر فرد معلول نخاعی شخصی سالم را تهدید به ضرب و جرح نماید، تهدید وی بلاوجه است.

مجازات های مربوط به جرم تهدید

بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی: «هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید به قتل یا ضررهای نفسی یا شرفی یا مالی یا به افشای سری نسبت به خود یا بستگان او کند، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای وجه یا مال یا تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد، به مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.»

  • ضرر  نفسی یعنی هر آزار و ضرری که متوجه جسم و بدن طرف مقابل باشد. مثل اینکه فردی را تهدید به بریدن اعضای بدنش کنند. یا وی را تهدید به کتک زدن کنند.
  • ضرر شرفی، ضرری است که درمورد آبرو و حیثیت طرف مقابل باشد. مثل اینکه فردی تهدید شود که شایعاتی در مورد خانواده یا چند همسر داشتن،
  • ضرری است که مربوط به اموال و حقوق مالی افراد باشد. مثل اینکه کسی را تهدید کنند که خانه اش را آتش می زنند. تهدید کردن، حتی بدون اقدام جرم است!

جرم تهدید اصطلاحا مطلق است و مقید نیست. یعنی اگر فردی یک نفر را تهدید نماید، حتی اگر آن تهدید را عملی نکند، باز مجرم است و برای او مجازات تعیین می شود.

موسسه حقوقی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکیل حقوقی تهران و بهترین وکیل کیفری در تهران تا انتهای مسیر حقوقی همراه شما خواهد بود. در صورت نیاز به اخذ مشاوره در سایر امور کیفری کلیک نمایید:

بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 1 نظر

5 1
جرم تهدید در قانون و بررسی مجازات های آن
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره