20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

هر آنچه باید درباره طلاق غیابی بدانید!

هر آنچه باید درباره طلاق غیابی بدانید!

راهنمای مطالعه این مطلب

قبل از اینکه طلاق غیابی را توضیح دهیم، بهتر است بدانید که رای غیابی چیست. اگر دادخواستی علیه شخصی مطرح شود و خوانده یعنی کسی که علیه او خواسته مطرح شده است ابلاغیه‌ی نوبت رسیدگی دادگاه را به شخصه تحویل نگیرد. طبق ماده ۶۸ قانون آیین دادرسی مدنی به او ابلاغ نشود. یا این که در جلسات دادگاه حضور پیدا نکند و لایحه نیز نداده باشد، در صورت محکوم شدن او رای صادره غیابی می‌ باشد. در نتیجه می توان طلاق غیابی گرفت. رای غیابی طی ۲۰ روز پس از ابلاغ در همان شعبه قابل واخواهی است. کسی که رای غیابی علیه او صادر شود، می‌ تواند طی مدت مذکور با ذکر دلیل از دادگاه تقاضای واخواهی و رسیدگی مجدد نماید. در این مطلب به بررسی طلاق غیابی و نکات مهم آن می‌ پردازیم.

مونا ترابی بهترین وکیل در تهران به موارد یاشاره م یکند که به جهت ارتقا آگاهی کاربران ارائه می گردد.

طلاق غیابی

اگر وقت رسیدگی به خوانده ابلاغ واقعی نشود. وی در دادگاه نیز حاضر نشود و لایحه نیز ارائه ندهد، در فرض محکومیت، طلاق غیابی است. اما با توجه به این که خواهان طلاق و خواسته‌ ی طلاق می‌ تواند از طرف زوج مرد یا از طرف زوجه زن باشد، در ادامه این موارد را به تفکیک توضیح می‌ دهیم.

در نظر بدارید امور مربوط به طلاق، جز امور حقوقی اند. اگر موضوع مورد بررسی شما جنبه کیفری دارد، در اولین فرصت با بهترین وکیل کیفری در تهران مشورت نمایید.

طلاق غیابی - طلاق غیابی از طرف مرد چگونه است؟

طلاق غیابی از طرف مرد چگونه است؟

به موجب ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی حق طلاق در اختیار مرد است. در نتیجه اگر مردی دادخواست طلاق به طرفیت همسرش بدهد چه زن در دادگاه حاضر شود و چه نشود و لایحه نیز ندهد، قطعاً رای طلاق صادر می شود. اما در حالت دوم رای صادره طلاق غیابی است و زن می‌ تواند در مهلت قانونی واخواهی نماید.

ممکن است این سوال مطرح شود که حقوق مالی زوجه در طلاق از طرف مرد چیست؟ این حقوق عبارت است از مهریه، اجرت المثل ایام زوجیت، نفقه ایام عده، نفقه معوقه و شرط تنصیف اموال مندرج در عقدنامه به شرط امضاء این شرط توسط زوج و موجود بودن اموال در هنگام طلاق که پس از عقد خریداری شده باشند. یک وکیل طلاق به درخواست زوج می‌ تواند تمامی کارهای مربوطه را انجام دهد.

پس از صدور حکم طلاق غیابی به درخواست زوج اگر زوجه قبلاً مهریه را مطالبه نکند، زوج در صورت مصر بودن و عدم توانایی پرداخت یک جای مهریه می‌ تواند دادخواست اعسار از پرداخت مهریه را به همان شعبه صادر کننده‌ ی طلاق به طرفیت زوجه تقدیم نماید. دادگاه در صورت عدم حضور زوجه یا نبودن او با توجه به شهادت شهود زوج، مهریه را تقسیط می‌کند. در صورت هرگونه سوال در این مورد، بهتر است با وکیل خانواده مشورت نمایید.

 طلاق غیابی از طرف زن چگونه است؟

اگر زنی به طرفیت شوهر دادخواست طلاق غیابی را مطرح کند بنا به دلایل زیر رای طلاقی که از سوی دادگاه صادر می‌ شود غیابی است:

  • دلیلی محکمه پسند برای طلاق ارائه کند
  • شوهر علی رغم ابلاغ در دادگاه حضور پیدا نکند
  • لایحه ندهد
  • اخطاریه دادگاه هم به او ابلاغ واقعی نشود

طلاق غیابی از طرف زن چقدر طول میکشد؟

به دلیل حادث شدن عسر و حرج به موجب غیبت مستمر زوج بر زوجه و استماع دلایل زوجه از سوی محکمه، رأی غیابی بر طلاق زوجین صادر می‌ شود. این مدت زمان حدود 2 تا 3 ماه در صورت عدم مراجعه‌ ی زوج می‌

باشد. نسبت به مطالبه مهریه در مورد طلاق توافی تفاوتی نمی‌کند که پیش از اقامه طلاق یا پس از آن اقدام کند و تا زمانی که رأی بر پرداخت مهریه از سوی زوج را اخذ کند، بر ذمه زوج است که مهریه‌ی زوجه را پرداخت نماید. ارجاع به پزشک قانونی به منظور باردار بودن یا نبودن به نظر قاضی بستگی دارد که عموماً زوجه باید نظریه پزشک قانونی را اخذ کند.

مهریه در طلاق غیابی

  • مهریه در طلاق غیابی در صورتی که دادخواست طلاق از طرف زوج باشد چگونه خواهد بود؟ در صورتی که دادخواست طلاق غیابی از سوی زوج به دادگاه ارائه گردد، دادگاه رأی به طلاق خواهد داد. اما تمام حق و حقوق زوجه در رای صادر شده در نظر گرفته می‌‌شود. بنابراین زوجه می‌تواند بعد از طلاق غیابی از طرف زوج، مهریه را دریافت نماید. علاوه بر این سایر حق و حقوق زن نیز در رأی در نظر گرفته می‌‍‌شود تا در صورت مطالبه از طرف زوجه پرداخت شود.
  • مهریه در طلاق غیابی در صورتی که دادخواست طلاق از طرف زوجه باشد چه شرایطی دارد؟ در این صورت و با وجود مفقودی زوج، شرایط مهریه کمی پیچیده‌ تر از حالت عادی می باشد. در چنین شرایطی با توجه به اینکه زوج مفقود شده است، امکان مطالبه‌ی مستقیم مهریه از او وجود ندارد.
  • اما شرایطی فراهم شده است که زوجه بتواند با رأی دادگاه نسبت به توقیف حساب بانکی و یا سایر اموال و مستغلات زوج اقدام کرده و حق خود را از مهریه دریافت نماید. اگر زوجه از طرف زوج وکالت تام‌الاختیار برای طلاق داشته باشد، طلاق صادر شده دیگر طلاق غیابی محسوب نمی‌‌شود و در زمره طلاق توافقی قرار می‌گیرد که در این صورت قوانین آن فرق دارد. قاضی در این موارد برحسب بندهای مندرج در وکالتنامه، رای مورد نظر را صادر می‌کند. در صورتی که اطلاعات خاصی در این مورد ندارید، بهتر است  وکیل مهریه را انتخاب نمایید.

لازم به ذکر است اگر در فرآیند انواع طلاق با موضوعات ملکی برای مهریه سر و کار دارید، بهتر است با بهترین وکیل ملکی در تهران مشورت نمایید.

مدت عده در طلاق غیابی چه قدر است؟

پس از انحلال ازدواج به هر شکل و علتی، زوجه تا مدت مشخصی نمی‌تواند با مرد دیگری ازدواج کند. این مدت عده نام دارد. ماده‌ی 1150 قانون مدنی، عده را مدت زمانی دانسته است که تا انقضای آن زن نمی‌تواند با فرد دیگری ازدواج کند. مدت عده طلاق سه طُهر است. طُهر در لغت به معنای پاک شدن است. در اصطلاح حقوقی نیز به معنای پاکی زن از عادت ماهانه و مدتی بین دو عادت ماهانه است. مدت تقریبی عده در طلاق سه ماه است. در حکم دادگاه نیز معمولاً همین سه ماه قید می‌گردد. در صورتی که زن باردار باشد، باید تا زمان زایمان عده نگه دارد. حتی اگر زایمان زودتر از سه طُهر رخ دهد.

البته در موارد زیر زن عده ندارد:

  •       زنی که بین او و شوهرش رابطه‌ی زناشویی صورت نگرفته است.
  •       زنی که یائسه شده است.

ثبت طلاق غیابی در دفتر طلاق

ثبت طلاق غیابی در دفتر خانه ازدواج و طلاق به سه صورت زیر تحقق می یابد:

  • در صورتی که زوج خواهان طلاق غیابی باشد. زوجه باید برای جاری شدن صیغه طلاق، در تاریخ مشخص در دفتر ثبت طلاق حضور پیدا کند. اگر زوجه طی یک هفته در دفترخانه حاضر نشود، سردفتر اخطاریه حضور را برای زوج و زوجه ارسال می‌ کند. در صورتی که باز هم زوجه در دفترخانه حضور پیدا نکند، صیغه طلاق بدون حضور او جاری خواهد شد. این موضوع به اطلاع او خواهد رسید.
  • در صورتی که زوجه موفق به دریافت گواهی عدم امکان سازش یا حکم طلاق شود: زوجه باید طی مهلت مقرر گواهی را به دفترخانه ارائه دهد و زوج نیز باید برای ثبت طلاق در دفترخانه حضور پیدا کند. در صورتی که زوج از رفتن به دفترخانه امتناع ورزد، سردفتر موضوع عدم حضور زوج برای ثبت طلاق را به دادگاهِ صادرکننده گواهی عدم امکان سازش یا حکم طلاق اطلاع می‌دهد.
  • اگر طلاق توافقی باشد: حضور زوج و زوجه برای ثبت طلاق الزامی است. در طلاق توافقی نمی‌توان یک طرفه غیابی طلاق را ثبت نمود.

طلاق غیابی - هزینه طلاق غیابی در سال 1400چقدر است

هزینه طلاق غیابی در سال 1402 چقدر است؟

یکی از موارد مهم در محاسبه‌ ی هزینه‌ی طلاق غیابی در سال 1402 هزینه دادرسی دادگاه در خصوص طلاق غیابی است. با توجه به اینکه دعوای طلاق یک دعوای غیر مالی است، همان زمانی که یکی از زوجین تصمیم می‌ گیرد دعوای طلاق را مطرح نماید، باید هزینه دادرسی طلاق غیابی (ثبت دادخواست طلاق و پرداخت هزینه رسیدگی به آن توسط دادگاه) را که چیزی حدود 200 هزار تومان است بپردازد.

یکی دیگر از موارد مربوط به انجام مراحل مشاوره در طلاق و یا انجام مراحل داوری در طلاق می‌ باشد. در مورد مقدار هزینه مشاوره در طلاق و یا داوری در طلاق نیز باید گفت که در سال 1402 میزان هزینه مشاوره در طلاق برای هر کدام از زوجین حدود 52 هزار تومان است. حدوداً نیاز است پنج جلسه مشاوره طلاق انجام شود. که با این احتساب، جمع کل هزینه مشاوره حدود 520 هزار تومان می‌ شود. هزینه داوری در طلاق نیز چیزی حدود صد هزار تومان می‌ باشد.

علاوه بر این هزینه‌ها، اگر برای طلاق غیابی وکیل تعیین شده باشد، نیاز است که حق‌الوکاله وکیل نیز پرداخت گردد. که این حق‌ الوکاله طبق تعرفه ممکن است چیزی حدود دو تا پنج میلیون تومان باشد. که در این صورت، برخی وکلا هزینه دادرسی در دعوای طلاق و یا هزینه‌های مربوط به ثبت طلاق را خودشان پرداخت خواهند کرد.

زمانی که دادگاه حکم طلاق غیابی را صادر کند، خواهان باید به یکی از دفاتر ثبت ازدواج و طلاق مراجعه کند. سپس اقدام به ثبت طلاق غیابی در شناسنامه نماید. این مرحله نیز نیازمند پرداخت هزینه است. هزینه ثبت طلاق غیابی در شناسنامه نیز چیزی حدود 400 هزار تومان است.

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 0 نظر

1 0
هر آنچه باید درباره طلاق غیابی بدانید!
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره