20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شرایط و مسئولیت ظهر نویسی را بدانیم

شرایط و مسئولیت ظهر نویسی

راهنمای مطالعه این مطلب

ظهرنویسی در واقع به معنی نوشتن پشت سند است. آنچه در این مقاله می خوانید، شرایط و مسئولیت ظهر نویسی است. بهترین وکیل قرارداد در تهران خاطر نشان می شود که این عمل در قانون و حقوق تجارت با هدف های گوناگونی مانند امور زیر صورت می گیرد:

  • وکالت،
  • انتقال
  • همین طور ضمانت

در ادامه نکاتی را با راهنمایی بهترین وکیل در تهران که در این امور تجربه و تسلط کافی دارد را مرور می کنیم. با ما همراه باشید.

شرایط و مسئولیت ظهر نویسی

بهترین وکیل چک در تهران این نکته را خاطر نشان می شود که  شرایط و مشئولیت ظهر نویسی که در ادامه عنوان می کنیم، مواردی اند که باید به خاطر بسپارید.

شرایط و مسئولیت ظهر نویسی

در نظر بدارید این امور حقوقی اند. اگر اموری که با آن سر و کار دارید اموری کیفری است، با بهترین وکیل کیفری در تهران و شهرستانها مشاوره نمایید. در موسسه عدالت آریایی علاوه بر مشاوره های حقوقی مانن شرایط و مسئولیت ظهر نویسی به ارائه مشاوره های حقوقی در زمینه های دیگر نیز می پردازیم. در صورت نیاز به دسترسی به راه های ارتباطی با برترین وکلا در زمینه مورد نظرتان، کلیک کنید:

بهترین وکیل ملکی در تهران

بهترین وکیل سرقفلی در تهران

شرایط ظهر نویسی

در بحث شرایط و مسئولیت ظهر نویسی بای موارد زیر را به عنوان شرایط مذکور در نظر بداری:

  •  لزوم امضا: ماده‌ی ۲۴۶ قانون تجارت عنوان می‌دارد که «ظهرنویسی باید به امضای ظهرنویس برسد…» امضای او به ‌معنی رضایت او به انتقال سند تجاری است. ولی نیازی نیست که امضای ظهرنویس در ظهر یا پشت سند تجاری باشد. این امکان وجود دارد که امضای روی سند نیز ظهرنویسی تلقی شود.
  •  عدم لزوم قید نام منتقل ‌الیه: طبق ماده‌ی ۲۴۶ قانون تجارت «…ممکن است در ظهرنویسی تاریخ و اسم کسی که برات به او انتقال داده می‌شود قید گردد.» امکان دارد که ظهرنویسی در وجه فرد مشخص باشد. یا سفید امضا و یا در وجه حامل می باشد.
  • عدم لزوم قید تاریخ: در ظهرنویسی درج تاریخ ضروری نیست. اما قید تاریخ علاوه بر اسناد تجاری بلکه در تمام اسناد و تعهدات دارای یک فایده می باشد. آن تشخیص اهلیت طرفین در هنگام انعقاد قرارداد و انتقال است؛

مسئولیت ظهر نویسی

حال که در بحث شرایط و مسئولیت ظهر نویسی با شرایط حاکم آشنا شدیمف نوبت آن رسیده تا مشئولیت هایی که به همراه دارد را نیز بشناسیم.

بر اساس ماده‌ی ۲۴۹ قانون تجارت، ظهرنویسان دربرابر دارنده مسئول می‌باشند و اگرچه برای ظهرنویس این امکان وجود دارد که به‌صورت جزئی از خود سلب مسئولیت کند، اما نمی‌تواند به‌صورت کلی از خود رفع مسئولیت نماید. وظیفه ظهرنویس هنگامی عنوان می شود که امضای او در ظهر سند تجاری وجود داشته باشد. وظیفه ظهرنویسان و سایر مسئولان سند تجاری (برات و سفته) به طور تضامنی است.

مسئولیت تضامنی به این معناست که تمام مسئولین سند در عرض یکدیگر قرار دارند. دارنده‌ی سند تجاری می‌تواند برای دریافت تمام یا قسمتی از وجه سند به هر کدام از آنها که بخواهد و بدون رعایت ترتیب ظهرنویسی مراجعه کند. ظهرنویسی به‌عنوان عملی حقوقی درمورد اسناد تجاری مانند سفته و برات مطرح می‌شود. ممکن است هدف از آن انتقال سند تجاری به شخص دیگر یا دادن وکالت به فردی جهت وصول وجه آن یا به قصد تضمین باشد.

موسسه حقوقی عدالت آریایی با بهترین وکیل حقوقی تهران تا انتهای مسیر حقوقی همراه شما خواهد بود.

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 0 نظر

1 0
شرایط و مسئولیت ظهر نویسی را بدانیم
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره