20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مجازات جعل هویت

مجازات جعل هویت

راهنمای مطالعه این مطلب

 وکیل پرونده جعل در تهران کسی است که وظیفه دارد از حقوق تضعیف شده اشخاص در برابر بزهکاران به واسطه جعل اسناد هویتی آن ها، دفاع کند. همچنین وکیل پایه یک دادگستری در تهران به بزهکاران نادم و پشیمان از اعمال انجام داده علیه اشخاص و نظم عمومی کمک می کند، تخفیفات امیدبخشی، از قوانین و مراجع صلاح بگیرند. به هر حال بهترین وکیل کیفری در تهران پرو پرونده جعل در تهران فارغ از آنکه شما در مقام دادخواهی برای حقوق پایمال شده خود باشید و یا در جایگاه مجرم در برابر قانون قرار گرفته‌اید، با توجه به تجربه و دانش حقوقی بالای خود قادر به دفاع از شما به بهترین شکل است.

مونا ترابی، بهترین وکیل در تهران در توضیح اسناد هویتی می گوید:

اسناد هویتی، اسنادی هستند که توسط مراجع قانونی و زیر نظر قانون برای تعیین احوال شخصیه از بدو تولد صادر می گردند. به عبارت دیگر هر سند رسمی که مطابق قانون، و به واسطه  مراجع صالح صادر شود و هویت صاحب آن را سند را مشخص کند سند هویتی می‌باشد.

به این ترتیب سند هویتی، یک سند کاملا معتبر است. که هویت صاحب آن از طرف مقامات رسمی و قانون به‌ رسمیت ‌شناخته می‌شود. اطلاعات درج شده در اسناد هویتی، معمولاً احوالات شخصی صاحبان آن را مشخص و شناسایی می کند. در بردارنده مواردی مانند نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، تاریخ ازدواج، تاریخ طلاق، محل تولد، جنسیت، شناسایی خصوصیات ظاهری از طریق عکس درج گردیده در آن، است. در حال حاضر مهمترین اسناد هویتی در کشور شامل:

  • شناسنامه
  • کارت ملی

که شناسنامه از همان بدو تولد برای همه کسانی که بر حسب قوانین موجود، جزو شهروندان ایرانی محسوب می‌شوند از طرف مرجع صالح صادر می‌گردد.

مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره

اسناد هویتی

جعل هویت در مورد کدام یک از اسناد هویتی صورت می گیرد؟ در این بخش با این مدارک آشنا می شوید. این مدارک به شرح زیر است: 

  • اسناد هویتی اتباع خارجی که شامل کارت اقامت و کارت اشتغال می‌باشد
  • گواهینامه رانندگی که مرجع صالح صادر کننده آن پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا است.
  • گذرنامه که مرجع صالح صادر کننده آن پلیس مهاجرت و گذرنامه ناجا می باشد.
  • کارت پایان خدمت که مختص آقایان بوده و مرجع صالح صادر کننده آن سازمان وظیفه عمومی ناجا می باشد.
  • برخی مدارک شناسایی نظیر کارت دانشجویی و کارت پرستاری نیز وجود دارند که معمولا برای شناسایی موقعیت شغلی و جایگاه اجتماعی افراد از جانب مراجع صالح صادر می شوند. هر چند که این گزینه‌ها در درجه اهمیت بسیار پایین‌تری نسبت شناسنامه و کارت ملی قرار دارند، اما هرگونه جعل و استفاده از مدرک جعلی آن ها نیز از طرف قانون پیش بینی شده و مجازات هایی برای مرتکبان آن وجود دارد

جعل هویت

همانطور که گفتیم شناسنامه مهمترین سند هویتی افراد بوده و در بردارنده مشخصات احوال شخصی و معرف هویت صاحبان شناسنامه است. گاهی اوقات ممکن است برخی اشخاص، با به کار بردن یک سری ترفند ها مشخصات ثبت شده در شناسنامه خود و یا دیگری را عوض کرده و چیزی خلاف واقع در آن ثبت کنند.

در این صورت می‌توان ادعا کرد که جعل هویت اتفاق افتاده است. بنابراین جعل هویت به معنایی ایجاد هر گونه تغییر و خدشه در اسناد هویتی می‌باشد که ممکن است از جانب خود فرد یا سایر افراد دیگر با مقاصد مجرمانه صورت بگیرد. جعل اسناد هویتی با قصد و قرض انجام اعمال مجرمانه بر علیه صاحب اسناد و نظم عمومی جامعه جرم تلقی شده و پیگرد قانونی دارد.

بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران در این باب می گوید، جعل هویت یکی از مواردی است که د رامور کلاهبرداری به وفور دیده می شود.

جعل هویت - اسناد هویتی چیست؟

مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره

هدف اصلی جعل هویت

جعل اسناد هویتی اغلب به منظور سود جویی و سوءاستفاده‌‌های غیرقانونی از اسناد هویتی دیگران و یا حتی خود مجرم انجام می‌گیرد. معمولا مجرمان و کلاهبرداران با جعل اسناد هویتی دیگران، با نام و اعتبار آن ها دست به انجام برخی جرایم می‌زنند. در برخی موارد نیز برخی از مجرمان جهت مخفی نگه‌داستن هویت خود اقدام به جعل هویت و ایجاد خدشه در اسناد هویتی خود می کنند. با این ترفند از چنگال قانون و عدالت فرار می‌کنند. همچنین گاهی اوقات با تبانی برخی کارمندان دولت و مجرمان جعل اسناد به منظور فراری دادن مجرم از دست قانون و خارج شدن او از کشور با هویت جعلی انجام می‌گیرد.

مصادیق جرم جعل هویت

مصادیق جرم معل هویت عبارت است از:

  • الف) تحصیل غافلگیرانه امضای واقعی. هرگاه به طور غافلگیرانه و توأم با قصد تقلب از شخصی امضا گرفته شود. هر چند که امضا، واقعی است. اما دو شرط تقلب و غافلگیرانه بودن موجب می‌شود که جرم جعل تحقق پیدا کند. این همانند استبدال شخص است. یعنی با غصب هویت دیگری و با استفاده از نام و عنوان شخص دیگر امضای واقعی در سند گذاشته می‌شود. که تحت عنوان جعل هویت غیر، از آن یاد می‌شود.
  • ب) تراشیدن و خراشیدن. خراشیدن، از بین بردن یک جزء کلمه است. مثل اینکه واژه «حسین» را به «حسن» تبدیل کند اما تراشیدن، از بین بردن تمام کلمه است.
  • ج) قلم بردن در نوشته. عبارت است از تغییر و تبدیل حروف و کلمات یا ارقام موجو د، بدون اینکه کلمه یا رقم جدیدی اضافه شود مثل اینکه عدد ۱ را به ۲ یا ۳ تبدیل کند.
  • د) اثبات در نوشته. عبارت از اعتبار بخشیدن به سند یا نوشته باطل. از طریق پاک کردن و از بین بردن علامت بطلانِ سند. یا کلمه «باطل» از روی سند است.
  • ه‍ ) الحاق و الصاق. در الصاق، حداقل دو نوشته متفاوت از یک شخص به همدیگر وصل و چسپانده می‌شود؛ به طوری که در نظر اول، یک سند به حساب می‌آیند اما در الحاق، رقم یا حرف یا کلمه‌ای در متن یا حاشیه یک سند اضافه می‌شود.

انواع جعل هویت

جعل هویت به چند صورت انجام می پذیرد. این انواع از قرار زیر اند:

  • جعل شناسنامه: جعل شناسنامه ممکن است به دو شکل رخ دهد و برای هر دو شکل آن از طرف قانون مجازات‌هایی مقرر گشته است. اشخاصی که با مقاصد گوناگون اعمال جعل بر علیه اسناد هویتی خود و یا متعلق به دیگری می‌کنند، ممکن است جزو اشخاص عادی و یا اشخاص رسمی باشند. قانون مجازات اسلامی برای هر دو مورد، چه اشخاص عادی و چه اشخاص رسمی مجازات در نظر گرفته و بیان می دارد که هر گاه اشخاص عادی که جزو کارمندان دولت نیستند و همچنین اشخاص رسمی و کسانی که جزو کارمندان و خدمتگزاران دولت می‌باشند، مرتکب عملی شوند که در قانون به جرم علیه اسناد هویتی شناخته شود، مجرم هستند و باید مجازات اعمال شده در قانون، برای آنها به اجرا دربیاید.
  • جعل کارت ملی: بعد از شناسنامه در کشور ما کارت ملی دومین مدرک شناسایی معتبر سند هویتی شناخته می‌ شود، که جعل آن نیز در حکم جعل اسناد هویتی بوده و مرتکبان این جرم مشمول تمام مجازات‌های مقرر شده در قانون برای جرم جعل اسناد هویتی می‌باشند. البته باید متذکر شویم که امروزه به دلیل هوشمند شدن کارت ملی، و ثبت اثر انگشت صاحبان این سند هویتی در سیستم الکترونیکی یک‌پارچه سازمان ثبت احوال کشور، تقریبا جعل و وارد آوردن هرگونه خدشه بر نوشته‌های ثبت شده بر روی آن، غیر ممکن می‌باشد.

جعل هویت - جعل اسناد هویتی چه آسیب هایی را به دنبال دارد؟

مجازات جعل هویت

 در قانون مجازات اسلامی برای هر دو جعل کننده و استفاده از سند جعلی که هر کدام جرم جداگانه و همچنین مجازات جداگانه ای دارند. مجازات هایی پیش بینی می شود. این مجازات ها از قرار زیر اند:

  • در فصل پنجم قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، قانونگذار جعل سند رسمی هویتی شناسنامه را جرم می داند. بیان می دارد که هر گاه اشخاص عادی مرتکب جعل شناسنامه شوند. علاوه‌بر آنکه باید تمام خسارات وارده بر صاحب شناسنامه را جبران نمایند. به مجازات حبس از شش ماه تا سه سال و یا جزای نقدی سه تا هجده میلیون ریال، نیز محکوم می‌شوند.
  • همچنین جعل اسناد هویتی از جانب کارمندان دولت نیز در قانون پیش بینی می شود. ماده ۵۳۲ قانون مجازات اسلامی مربوط به جرم جعل سند هویتی از جانب کارمندان دولت است. در این ماده قانون بیان می دارد که هرگاه هر یک از مسئولان و کارمندان دولت در اجرای وظایف خود تخطی کند. احکام، تقریرات، نوشته‌ها، اسناد، سجلات و دفاتر را بر خلاف آن چیزی که هست بنویسند. در اوراق رسمی تزویر نمایند. اعم از آن که مهر و امضا را ساخته و یا مهر و امضا و خطوط را تحریف کنند. یا کلمه‌ای الحاق کنند. یا اسامی افراد را تغییر دهند. مستحق مجازات های اداری هستند. همچنین باید خسارات وارده بر صاحب اسناد را جبران نمایند. همچنین به مجازات حبس یک تا پنج سال و یا پرداخت شش تا سی میلیون ریال جزای نقدی محکوم می شوند.

مجازات های دیگر برای جرم جعل هویت

  • همچنین در صورت وقوع جرم جعل معنوی از جانب کارمندان و مسئولان دولتی، علاوه بر مجازات اداری و جبران خسارات وارده به مجازات حبس از یک تا پنج سال و یا جزای نقدی شش تا سی میلیون ریال محکوم می شوند.
  • همچنین ماده ۱۳ قانون تخلفات مربوط به اسناد هویتی، بیان می‌دارد. که هر گاه اشخاص اقدام به چاپ غیر مجاز اسناد سجلی، یا ساخت غیر مجاز مهرهای سجلی و یا سرقت غیر مجاز مهرهای سجلی کنند، به جزای حبس از دو تا پنج سال و یا جزای نقدی دو میلیون تا پنج میلیون ریال محکوم می‌شوند.
  • لازم به ذکر است که ایجاد هر گونه خدشه در شناسنامه خود نیز حرم می باشد. مرتکب آن محکوم به پرداخت یکصد تا پانصد ریال جزای نقدی است. اگر ایجاد خدشه با مقاصد متقلبانه به همراه باشد. مرتکب محکوم به مجازات جعل هویت در قانون مجازات اسلامی نیز خواهند شد.

جعل هویت - مجازات مرتکب جاعل هویت

مشاوره با وکیل متخصص در جعل هویت

بهترین وکیل در تهران در امور مربوط به جعل هویت اذعان می دارد که مجازات مرتکب بسته به فعل ارتکابی متفاوت خواهد بود.

  • در صورت سرقت داده جزای نقدی از یک میلیون (۱.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال.
  • در صورت جعل داده مجازاتی معادل حبس از یک تا پنج سال. یا جزای نقدی از بیست میلیون (۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال تا یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال. یا هر دو مجازات در انتظار مرتکب خواهد بود.
  • همچنین در صورت استفاده از هویت جعلی جهت ارتکاب جرایم دیگر برای آن دسته از جرایم نیز مجازات تعیین شده و این مجرمین از حیث تعدد مادی جرم قابل مجازات می باشند.
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره

موسسه حقوقی بین المللی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکیل حقوقی تهران تا انتهای مسیر حقوقی همراه شماست.

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 10 نظر

4 10
مجازات جعل هویت
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره