20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مجازات کلاهبرداری در انواع مختلف

مجازات کلاهبرداری چیست؟

راهنمای مطالعه این مطلب

کلاهبرداری کاری بر پایهٔ فریب است که کسی یا کسانی برای کسب نفع خود یا موسسه‌ای انجام می‌دهند. کلاه‌برداری در بسیاری از کشورها جرم است، اگرچه مصداق‌های آن در نظام‌های گوناگون قضایی فرق می‌کند. آنچه که این جرم را از سایر جرایم علیه اموال متمایز می سازد. آن است که در اکثر این جرایم مال بدون رضایت یا آگاهی صاحب مال و حتی گاه به دلیل توسل مجرم به اعمال خشونت آمیز از قربانی به مجرم منتقل می گردد. در حالی که کلاهبرداری از این حیث از جمله جرایم استثنائی به شمار می رود. آنچه در این مقاله با کمک بهترین وکیل در تهران به بررسی آن می پردازیم مجازات کلاهبرداری است.

بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران اذعان می دارد که امروزه متاسفانه با افزایش  کلاهبرداری و شیوه های جدید بکارگیری برای کلاهبرداری از جمله :

  • کلاهبرداری از طریق تلفن
  • از طریق اینترنت و …

مواجه هستیم . اغلب مردم تصور می‌کنند شخصی که با دادن یک وعده واهی در قالب یک دروغ ساده، مال آنان را برده است کلاهبردار محسوب می‌شود. حال آن که صرف گفتن یک دروغ ساده، نمی‌تواند “مانور متقلبانه” تلقی شود. قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری، مجازات کلاهبرداری را در انواع محتلف، بیان کرده است.

مجازات کلاهبرداری

کلاهبرداری از جرایم کیفری محسوب می شود. از این رو در مواجهه با این جرم یا سوالاتی در باب مجازات کلاهبرداری ، اولین قدم، مراجعه به بهترین وکیل کیفری در تهران یا شهرستان محل سکونتتان است. وی در این مورد خاطر نشان می شود که مجازات این جرم در قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری از ماده 1 تا 7 این قانون بیان شده است. مجازات جرم کلاهبرداری به دو نوع ساده و مشدد تقسیم می گردد. که در ادامه هر کدام را به صورت کاملا جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم. با ما همراه باشید.

مجازات کلاهبرداری ساده

نکته مهم در بحث مجازات کلاهبرداری آن است که ببینیم این جرم در چه موردی اتفاق می افتد. به عنوان مثال بهترین وکیل ملکی در تهران اذعان می دارد که امروزه به دلیل تعدد معاملات ملکی بسیار شاهد این جرم هستیم. یا از طرق دیگر بهترین وکیل قرارداد در تهران نیز این نظر را دارد که در عقد قراردادها به منظور جلوگیری از تحقق این جرم باید با مواد قانونی آشنا باشیم.

مجازات کلاهبرداری ساده

مجازات کلاهبرداری ساده طبق ماده یک قانون فوق حبس از 1 سال تا 7 سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است. همچنین کلاهبردار باید اصل مال را به صاحبش برگرداند. در تبصره همین ماده آمده است که در صورت وجود جهات تخفیف مجازات با تشخیص دادگاه، مجازات متهم را تا حداقل مجازات مقرر (حبس) و انفصال ابد از خدمات دولتی تقلیل دهد. ولی نمی تواند به تعلیق مجازات حکم دهد.

مجازات کلاهبرداری مشدد

مجازات کلاهبرداری مشدد در ادامه ماده یک قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا و اختلاس و کلاهبرداری بیان شده است. که شخص کلاهبردار در صورتی که برخلاف واقعیت سمت یا عنوان از طرف سازمان ها یا موسسات وابسته به دولت اتخاذ کرده باشد. یا اگر جرم از طریق رسانه یا روزنامه و غیره صورت گرفته باشد. و یا مرتکب از کارکنان دولت یا موسسات وابسته به دولت و … باشد. از عوامل تشدید مجازات است. یعنی علاوه بر اصل مال به حبس از 2 تا 10 سال و انفصال از خدمات دولتی تا ابد و پرداخت جزای نقدی محکوم خواهد شد. سایر مواد این قانون نیز عوامل مخففه و مشدده مجازات این جرم را بیان کرده است .

 

موسسه حقوقی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکلا در امور حقوقی و کیفری تا انتهای مسیر حقوقی همراه شماست. در صورت نیاز به مشاوره تخصصی با وکلای برتر در امور دیگر به لینک های زیر مراجعه کنید:

بهترین وکیل انحصار وراثت در تهران

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 1 نظر

5 1
مجازات کلاهبرداری در انواع مختلف
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره