20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مجازات برق دزدی چیست؟

مجازات برق دزدی

راهنمای مطالعه این مطلب

سرقت در واقع به معنای برداشتن مال دیگران بدون اجازه فرد مالک و یا ربودن مال متعلق به غیر می باشد. همچنین جرم سرقت به صورت های مختلفی امکان دارد واقع شود. مانند : سرقت وسایل منزل ، سرقت خودرو ، سرقت همراه با اسلحه یا کیف قاپی یا سرقت از خدماتی مانند سرقت از برق ، آب و گاز و تلفن و غیره باشد. که در صورت اثبات بر طبق قانون مجازات اسلامی مستوجب مجازات است. یعنی اگر فردی به صورت غیر مجاز اقدام به استفاده از برق و گاز و غیره کند. جرم محقق می شود. بر اساس قانون مجازات می گردد. به همین دلیل در این مقاله به بررسی جرم برق دزدی و مجازات جرم سرقت برق می پردازیم.

در این مقاله مونا ترابی، بهترین وکیل در تهران که در امور کیفری مربوط به سرقت اعم از برق دزدی تخصص دارد همراه ماست. در صورت نیاز به مشاوره تخصصی با وی از راه های ارائه شده استفاده نمایید.

برق دزدی

بهترین وکیل کیفری در تهران در مورد جرم برق دزدی اذعان می دارد که برای پاسخ به این سوال که جرم برق دزدی چیست؟ باید گفت برای اینکه عملی جرم باشد یا جرمی محقق گردد باید ارکان جرم وجود داشته باشد. در جرم سرقت نیز به همین صورت باید کلیه ارکان وجود داشته باشد تا جرم سرقت محقق گردد.

در واقع جرم سرقت همیشه با ربودن مال افراد محقق نمی گردد. بلکه این امکان وجود دارد که سرقت از برق و آب و یا گاز باشد. برق دزدی باشد یا تحت عناوین دیگر اتفاق افتد. در واقع زمانی که فردی بدون پرداخت حق انشعاباتی مانند برق از آن استفاده غیر قانونی و غیر مجاز بکند. جرم سرقت محقق می گردد.

همانطور که گفتیم و پیداست، امور مربوط به انواع سرقت، اعم از برق دزدی اموری کیفری اند. در نتیجه باید به وکیل کیفری برای حل و فصل آن مراجعه نمود. حال آنکه در صورت مواجهه با موضوعات حقوقی باید به وکیل تخصص در همان حوزه مراجعه نمایید. به عنوان مثال برای امور ملکی که غالبا حقوقی اند باید به بهترین وکیل ملکی در تهران مراجعه نمایید. یا برای تنظیم انواع قرارداد ها اعم از تجاری و غیر تجاری باید از بهترین وکیل قرارداد در تهران مشاوره بخواهید.

جرم برق دزدی در قانون

قانونگذار نیز این مورد یعنی برق دزدی را به صراحت در ماده 660 قانون مجازات اسلامی بیان کرده است. که هرکس بدون پرداخت حق انشعاب آب و فاضلاب و برق و گاز و تلفن مبادرت به استفاده غیر مجاز از آب و فاضلاب و برق و تلفن و گاز و نماید مرتکب جرم سرقت شده است. فرد شاکی می تواند از آن شخص که بدون اجازه از انشعاب و کنتور برق اقدام به استفاده غیر مجاز از برق کند با ارائه شکواییه سرقت برق در مراجع قضایی صالح شکایت خود را مطرح نمایید. تا دادگاه به موضوع رسیدگی کرده و حکم مقتضی را صادر نماید .

به عنوان مثال : اگر همسایه ای در کوچه ای با وصل کردن سیم به مسیر انتقال سیم برق بدون اجازه از برق و کنتور آن استفاده نماید. یعنی جرم برق دزدی را مرتکب شود. این استفاده غیر مجاز و غیر قانونی می باشد. جرم محقق شده است در این صورت مالک می تواند از همسایه خود در دادسرا یا دادگاه کیفری از این اقدام او شکایت نماید .

لازم به ذکر است که ماده 660 این قانون و مجازات بیان شده ، فقط مختص به دزدی از برق یا سرقت از برق نمی باشد بلکه شامل سرقت از آب و فاضلاب ، گاز و تلفن نیز می باشد .

مجازات برق دزدی

یکی دیگز از انواع دعاوی کیفری جدا از دعاوی سرقت اعم از برق دزدی و غیره، دعاوی مربوط به کلاهبرداری است. در صورت نیاز به مشاوره با وکیل مربوطه کلیک نمایید: بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران

مجازات برق دزدی

در قانون مجازات اسلامی در ارتباط با برق دزدی و مجازات آن می خوانیم:

استفاده غیر مجاز از برق یا همان برق دزدی را جرم می دانیم. در نتیجه برای آن مجازات تعیین می شود. در ماده 660  این قانون هـر کس بدون پرداخت حق انشعاب و اخـذ انشعاب برق و مبادرت بــه استفاده ی غیر مجاز از و برق نماید. علاوه بر جبران خسارت وارده بــه جزای نقدی معادل دو برابر خسارت وارده محکوم خواهد شد. اگر مرتکب این جرم از مامورین شرکت های مذکور باشد به حداکثر مجازات محکوم می گردد .

بر همین اساس قانونگذار مجازات جرم برق دزدی را پرداخت جزای نقدی از یک تا دو برابر خسارت وارده به محکوم اعلام کرده است. علاوه بر این فرد مجرم باید کلیه خسارات وارده به دلیل برق دزدی را نیز جبران نماید. اگر فرد مرتکب برق دزدی از مامورین شرکت برق باشد مجازات وی پرداخت دو برابر جزای نقدی و جبران خسارت خواهد بود .

قانون مجازات اسلامی درباره برق دزدی

قانون مجازات اسلامی در ارتباط با برق دزدی این چنین می گوید:

هر شخصی بدون دریافت انشعاب قانونی آب، برق، گاز، شبکه فاضلاب و اشتراک خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات (مانند خدمات اینترنتی) اقدام به استفاده از این خدمات کند. یا با داشتن انشعاب مبادرت به استفاده غیرمجاز نماید. علاوه بر اینکه ملزم است بهای خدمات مصرفی را بپردازد. خسارت وارده را هم جبران نماید، بدین شرح جریمه می شود:

  • در خصوص مصارف خانگی به جزای نقدی بیش از بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال محکوم می شود. در مورد مصارف خانگی به یک تا دو برابر بهای خدمات مصرفی.
  • در صورت تکرار برق دزدی یا امثالهم حسب مورد به حداکثر جریمه مقرر در بند (الف) و قطع انشعاب به مدت سه تا شش ماه

افزون بر این، این قانون هر نوع تصرف یا تغییر در دستگاههای اندازهگیری آب، برق، گاز، تلفن و یا شبکه فاضلاب را بهطوریکه موجب اخلال در کارکرد صحیح و ثبت ارقام مصرفی شود. تخلف دانسته و مرتکب را ملزم می کند. علاوه بر بازگرداندن وضع به حال سابق. بهای خدمات مصرفی را بپردازد. خسارات وارده نیز را جبران نماید.

در کنار اینها در برق دزدی فرد به پرداخت جزای نقدی به میزان بیش از بیست میلیون ریال تا هشتاد میلیون ریال در حق دولت هم محکوم می گردد. البته درصورتیکه مرتکب از مأموران سازمانهای مرتبط باشد. یا جرم به صورت سازمان یافته ارتکاب یافته باشد. مرتکب به حداکثر مجازات تعیین شده محکوم می شود.

 

موسسه حقوقی بین المللی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکیل حقوقی تهران تاانتهای مسیر حقوقی همراه شماست.

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 1 نظر

5 1
مجازات برق دزدی چیست؟
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره