این مقاله را برای شما تهیه نموده ایم تا با مجازات فحاشی ناموسی آشنا شوید. بهترین وکیل در تهران در همین ابتدا به این نکته اشاره می نماید که اکثرا مردم می پندارند که فحاشی دارای مجازات نیست. اما باید بدانید مجازات فحاشی ناموسی یکی از مهمترین مواردی است که در قانون مجازات اسلامی پیرامون آن می خوانیم.
فحاشی ناموسی
قذف یا فحاشی ناموسی ، در لغت به معنای انداختن، گذاشتن و رها کردن است و در اصطلاح فقهی عبارت است از این که به مرد یا زنی نسبت زنا یا لواط زده شود به طوری که نتوان آن را با بینه ثابت نمود. به عنوان مثال اگر شخصی به دیگری نسبت زنا بدهد مشمول مجازات فحاشی ناموسی می شود. یا فحش ناموسی بدهد. که مثلا تو فاحشه هستی . یا مثلا مادر تو فلان است و اگر نتواند در دادگاه ثابت کند این مورد مستوجب حد قذف است و مجازاتش ۸۰ ضربه شلاق است. در ادامه به مجازات فحاشی ناموسی بیشتر می پردازیم.
مجازات فحاشی ناموسی
مجازات های مربوط به فحاشی ناموسی به شرح زیر است:
- هرگاه کسی زنا یا لواطی که موجب حد نیست مانند زنا یا لواط در حال اکراه یا عدم بلوغ را به دیگری نسبت دهد. به سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش محکوم میشود. این مجازات فحاشی ناموسی است.
- نسبت دادن زنا یا لواط به کسی که به خاطر همان زنا یا لواط محکوم به حد شده است، قبل از توبه مقذوف، مجازات ندارد.
- حد قذف حق الناس است و تعقیب و اجرای مجازات منوط به مطالبه مقذوف است. در صورت گذشت مقذوف در هر مرحله، حسب مورد تعقیب، رسیدگی و اجرای مجازات موقوف میشود.
- کسی که چند نفر را به طور جداگانه قذف کند خواه همه آنها با هم، خواه جداگانه شکایت کنند، در برابر قذف هر یک، حد مستقلی بر او جاری میشود.
- کسی که چند نفر را به یک لفظ قذف نماید هر کدام از قذف شوندگان میتواند جداگانه شکایت نماید و در صورت صدور حکم محکومیت، اجرای آن را مطالبه کند. چنانچه قذف شوندگان یک جا شکایت نمایند بیش از یک حد جاری نمیشود. یم مجازات برای فخاشی ناموسی داریم.
- کسی که دیگری را به یک یا چند سبب، یک بار یا بیشتر قبل از اجرای حد، قذف نماید فقط به یک حد محکوم میشود. لکن اگر پس از اجرای حد، قذف را تکرار نماید حد نیز تکرار میشود و اگر بگوید آنچه گفته ام حق بود به سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش محکوم میگردد.
- پدر یا جد پدری که فرزند یا نوه خود را قذف کند به سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش محکوم میگردد.
- حد قذف اگر اجرا نشده و مقذوف نیز گذشت نکرده باشد به همه ورثه به غیر از همسر منتقل میگردد و هریک از ورثه میتواند تعقیب و اجرای آن را مطالبه کند هر چند دیگران گذشت کرده باشند.
سقوط مجازات فحاشی ناموسی
در این بخش می خواهیم بدانیم که مجازات فحاشی ناموسی در چه مواردی ساقط می شود؟ این موارد را می توانیم تحت عناوین زیر بیاوریم:
- مقذوف، قاذف را تصدیق نماید.
- آنچه به مقذوف نسبت داده شده با شهادت یا علم قاضی اثبات شود.
- مقذوف و در صورت فوت وی، ورثه او، گذشت کند.
- مردی زنش را پس از قذف به زنای پیش از زوجیت یا زمان زوجیت لعان کند.
- دو نفر یکدیگر را قذف کنند، خواه قذف آنها همانند، خواه مختلف باشد. در این مورد حد برای مجازات فحاشی ناموسی جاری نمی شود و مجازات تعزیری خواهد بود.
مجموعه عدالت آریایی با مدریریت مونا ترابی در امور مخالف حقوقی و کیفری نزدیک به 15 سال است که مشغول فعالیت است. در امور کیفری علاوه بر امور اینچنینی که در این مقاله مورد بررسی قرار دادیم، می توانید در سایر موارد نظیر امور کلاهبرداری، با بهترین وکیل کلاهبرداری در تهران مشاوره نمایید. یا در امور حقوقی مانند امور ملکی و سرقفلی از مشاوره با بهترین وکیل ملکی در تهران بهره مند گردید. با ما تماس بگیرید.
مجازات اعدام برای فحاشی ناموسی
در این بخش به مواردی اشاره می نماییم که مجازات فحاشی ناموسی اعدام می باشد.
- اگر کسی سه بار مرتکب قذف شود و هر بار برای آن حد بخورد در بار چهارم اعدام خواهد شد.
- به موجب ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی اگر کسی پیامبر اعظم یا هر یک از انبیاء عظام را دشنام دهد . یا قذف کند ساب النبی است. به عنوان مجازات فحاشی ناموسی به اعدام محکوم میگردد. قذف هر یک از ائمه معصومین و یا حضرت زهرا یا دشنام به ایشان در حکم ساب النبی است.
نکات مهم در مورد مجازات فحاشی ناموسی
حال که با ماهیت و مجازات فحاشی ناموسی آشنا شدید. در این بخ می خواهیم برخی از نکاتی را که باید در موجهه با این جرم در نظر بدارید را ذکر نماییم. این نکات عبارت است از:
- قذف عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر هرچند مرده باشد.
- قذف باید روشن و بدون ابهام بوده، نسبت دهنده به معنای لفظ آگاه و قصد انتساب داشته باشد. گرچه مقذوف یا مخاطب در حین قذف از مفاد آن آگاه نباشد.
- هرگاه کسی به فرزند مشروع خود بگوید «تو فرزند من نیستی» و یا به فرزند مشروع دیگری بگوید «تو فرزند پدرت نیستی»، قذف مادر وی محسوب میشود.
- هرگاه قرینه ای در بین باشد که مشخص گردد منظور قذف نبوده است، حد ثابت نمیشود.
- هرگاه کسی به دیگری بگوید «تو با فلان زن زنا یا با فلان مرد لواط کرده ای». فقط نسبت به مخاطب، قاذف محسوب میشود.
- حد قذف، هشتاد ضربه شلاق است. مجازات فحاشی ناموسی حد است.
- قذف در صورتی موجب حد میشود که قذف شونده در هنگام قذف، بالغ، عاقل، مسلمان، معین و غیرمتظاهر به زنا یا لواط باشد. تا مجازات فحاشی ناموسی جاری شود.
- کسی که به قصد نسبت دادن زنا یا لواط به دیگری، الفاظی غیر از زنا یا لواط به کار ببرد. که صریح در انتساب زنا یا لواط به افرادی از قبیل همسر، پدر، مادر، خواهر یا برادر مخاطب باشد. نسبت به کسی که زنا یا لواط را به او نسبت داده است، محکوم به حد قذف. درباره مخاطب اگر به علت این انتساب اذیت شده باشد، به مجازات توهین محکوم میگردد. شامل مجازات فحاشی ناموسی نمی شود.
موسسه حقوقی بین المللی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکیل کیفری تهران تا انتهای مسیر حقوقی همراه شماست.