20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

روند طلاق زن ایرانی از مرد افغانی به چه صورت است ؟

روند طلاق زن ایرانی از مرد افغانی به چه صورت است ؟

راهنمای مطالعه این مطلب

وجود اتباع افغانی در ایران باعث شده است که دادگاه‌های حل مشکلات خانواده روزانه شاهد تعداد زیادی طلاق بین زوجین افغانی تبعه ایران یا زوج/زوجه یک فرد ایرانی در ایران باشند. در هنگامی که بحث طلاق پیش می‌آید مسائلی ذهن زوجین را به خود مشغول می‌کند. در نتیجه نگرانی‌هایی ایجاد می‌ شود. با کمک یک وکیل طلاق می توانید روند طلاق را برای خود راحت تر کنید. در این مقاله به بررسی طلاق زن ایرانی از مرد افغانی می پردازیم.

طلاق یک امر طبیعی و در نتیجه ناسازگاری‌های بین زوجین اتفاق می‌افتد. برای حل مشکلات خانواده‌ ها، طلاق آخرین راه پیش‌رو است. طلاق عواقب اجتماعی بدی برای زوجین و فرزندان دارد. طلاق نیز همانند مسائل پیش آمده دیگر در زندگی امروزی، قوانین و نکات خاص خود را دارد. درخواست جدایی از یکدیگر فقط در صورت مطابقت شرایط فعلی زندگی با قوانین کشور قابل اجراست. مهم ترین نکته در بحث طلاق زن ایرانی از مرد افغانی آن است که هر کشوری برای طلاق قوانین خاص خود را دارد. برای اینکه بتوانید به راحتی مراحل قانونی طلاق را طی کنید. به مشکل و دردسر برخورد نکنید، دانستن اینکه چه قوانین و مقرراتی در کشوری که در آن ساکن هستید وجود دارد، می تواند تا حدود زیادی به شما کمک کند.

مونا ترابی بهترین وکیل در تهران است که به صورت تخصصی در امور طلاق و خانواده فعالیت دارد. در صورت نیاز از مشاوره تخصصی با وی بهره مند گردید. در ادامه به بررسی جوانب مهم و اساسی طلاق زن ایرانی از مرد افغانی می پردازیم.

 

طلاق زن ایرانی از مرد افغانی

یکی از مهمترین مسائلی که در طلاق زن ایرانی از مرد افغانی مطرح می‌ شود این است که مرد غیر ایرانی ساکن ایران چه تابعیتی دارد. از آنجایی که تابعیت مرد تا زمانی که شناسنامه نداشته باشد مشخص نمی‌باشد. همچنین ازدواج با زن ایرانی نیز مرد غیر ایرانی را به تابعیت ایران در نمی‌آورد. باید این نکته را بدانید که مرد تابعیتی نامعلوم دارد. این تابعیت تا زمانی ادامه خواهد داشت که این زوجین فرزندی داشته باشند. که حداقل سن ۱۸ سال را داشته باشد و خود فرزند توانایی تصمیم را داشته باشد که دوست دارد تابعیت کجا را داشته باشد. آیا دوست دارد در ایران زندگی کند و یا در وطن پدرش؟

ماده ۷ قانون مدنی در ایران در باب طلاق هایی مانند طلاق زن ایرانی از مرد افغانی اذعان می دارد که اتباع خارجی که در ایران ساکن هستند در مورد مشکلاتی که مربوط به احوال شخصیه و اهلیت آنهاست باید طبق قوانین کشور خودشان پیش بروند. این نکته را هم در نظر بگیرید. که اتباعی که دارای هویت مشخص و کارت ویژه هویت هستند قوانین خاص خودشان را دارند. با کسانی که بدون هیچگونه مدرکی در ایران آواره هستند تفاوت دارند. برای مسئله طلاق زن ایرانی از مرد افغانی هم در کشور ما و هم در کشور افغانستان قوانینی وجود دارد که به طور مختصر به این قوانین خواهیم پرداخت.

قوانین طلاق زن ایرانی از مرد افغانی در ایران

در بحث طلاق زن ایرانی از مرد افغانی باید بگوییم که طلاق ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. در زندگی یک زوج ایرانی و خارجی نیز ممکن است زندگی زناشویی به طلاق کشیده شود. طبق قانون کشور ایران اتباعی که در ایران ساکن هستند و پس از یک مدت زندگی زناشویی به هر دلیلی تصمیم به طلاق دارند، باید برای ارائه دادخواست طلاق به کشور خودشان بروند. از دادگاه و قوانین کشور خودشان برای طلاق از یکدیگر استفاده کنند. اما از آنجایی که ممکن است به دلیل نبود شرایط و یا مسائل دیگر امکان حضور در کشور خودشان را نداشته باشند یک راه آسان‌ تر برای حل مشکلاتی که برایشان در کشور ایران اتفاق می‌ افتد نیز وجود دارد. آن هم مراجعه به سفارت کشورشان در ایران است.

 در این سفارت‌ها روحانیونی قرار دارند که می‌توانند با استفاده از احکام و قوانین کشور خودشان مشکلات افراد را حل و فصل کند. پس در طلاق زن ایرانی از مرد افغانی ، افراد که قصد طلاق دارند نیز برای ارائه و پیگیری درخواست خود می‌ توانند با مراجعه به سفارت کشور خودشان در کشور ایران از یکدیگر جدا شوند. قوانین ایران نیز در مسئله طلاق اتباع خارجی در ایران چندان هم بی‌تاثیر و بی‌طرف نیست. اگر قوانین کشور خارجی که وطن یکی از زوجین به حساب می‌ آید مغایرت با قوانین کشور ما داشته باشد بدون مشکل در ایران پیگیری می شود. به عبارتی به نتیجه نهایی می رسد.

در غیر اینصورت حکم و قوانین آن کشور مورد قبول قوانین ایران نیست. دادگاه ایران این حق را دارد که قوانین کشور را که با یک اخلاق درست و یک نظام صحیح بنا شده است و همچنین محل وقوع طلاق نیز به شمار می‌ رود، در طلاق لحاظ کند.

قوانین طلاق زن ایرانی از مرد افغانی

پیش از این گفتیم که مسئله طلاق بین زوجین ایرانی و خارجی اعم از طلاق زن ایرانی از مرد افغانی به قوانین کشور وطن فرد اتباع بر میگردد. یعنی قوانین کشور اوست که تعیین می‌ کند که زن و مرد به چه صورت و با چه اصولی از یکدیگر جدا شوند. اما در سال ۹۲ برای رفع مشکلات این قانون یک قانون دیگر تصویب شد. که طبق آن زن و مرد در صورتی که احوال شخصیه خودشان را به اختیار خودشان به دعوی طلاق کشور خود واگذار نکنند هیچ مانعی برای این وجود ندارد. که مسئله طلاق آنها در همین کشور و با قوانین همین کشور، زیر نظر دادگاه‌های ایرانی حل بشود.

این قانون کار را برای این زوجین آسان کرده است. دیگر نیازی به مراجعه به سفارت و پیشروی طبق قوانین کشور افغانستان و یا دیگر کشورهای خارجی ندارند. با داشتن یک وکیل خانواده تمامی مراحل و راهکار های پیش رو را می توان سریع و بدون دغدغه طی کرد. گفتنی است که موضوعات خانواده و طلاق، اموری حقوقی اند و وکیل متخصص در امور حقوقی را می طلبند. در ص.رت مواجهه با امور کیفری، قبل از هرکاری، بهتر است از راهنمایی بهترین وکیل کیفری در تهران بهره مند گردید.

قوانین طلاق زن ایرانی از مرد افغانی در افغانستان

از آنجایی که قوانین کشور افغانستان با کشور ایران تفاوت هایی دارد در بحث طلاق نیز شرایط این کشور با ما تا حدودی متفاوت است. در این قسمت قصد داریم به بررسی قوانین طلاق زن ایرانی از مرد افغانی طبق نظر قانون افغانستان بپردازیم:

وکالت زوج به زوجه

طبق قانون ۱۴۲ مدنی افغانستان مرد می تواند با کمک یک وکیل قانونی در دادگاه همسر خود را طلاق دهد. یا اینکه اختیار طلاق را به همسر خود واگذار کند و صلاحیت او را در این امر تایید کند. ماده ۱۴۳ قانون این کشور نیز در ادامه بیان می‌ کند که اگر مرد به زن این صلاحیت تفویض طلاق را دهد دیگر امکان پس گرفتن آن برای فرد وجود ندارد . در نتیجه طلاق زن ایرانی از مرد افغانی به خواست زن محقق می شود.

 غیبت طولانی زوج و امکان طلاق

یکی از عواملی که باعث می شود زن حق طلاق بدارد طبق قوانین در کشور افغانستان این مورد است که طبق قانون ۱۹۴ این کشور اگر مرد سه سال و یا بیشتر همسر خود را ترک کند. بدون هیچ دلیلی از او فاصله بگیرد. همسر در این مدت ضرر و زیان ند. حق دارد که از محاکم قضایی درخواست طلاق بدهد. ماده بعدی یعنی ماده ۱۹۵ قانون مدنی افغانستان بیان می‌ کند که برای حضور زوج در دادگاه زوجه می تواند درخواست طلاق را به وی اطلاع دهد. یا اگر به هیچ طریقی زوج از این موضوع مطلع نشد. دادخواست به دست او نرسید. در دادگاه طلاق هم حضور پیدا نکند. دادگاه می تواند به عنوان ولایت و مجری قانون با اختیار خودش و بدون حضور زوج، حکم طلاق زن ایرانی از مرد افغانی را صادر نماید.

تنها تفاوتی که قانون افغانستان با قانون ایران در بحث طلاق زن ایرانی از مرد افغانی دارد، این است که در قانون افغانستان اگر مرد سه سال غیبت داشته باشد این امر برای زن ممکن است. در قانون ایران اگر مرد ۴ سال حضور نداشته باشد همسرش می تواند درخواست طلاق خود را اجرا کند. البته این قانون شرایط خاص خود را دارد که در مقاله طلاق زن ایرانی از مرد افغانی مجال بحث در این مورد نیست.

عدم پرداخت نفقه زوجه

یکی از عواملی که در افغانستان بیشترین آمار طلاق را به خود اختصاص می دهد، عدم پرداخت نفقه توسط زوج است. این قانون در ماده ۱۹۱ قانون مدنی افغانستان آمده است. که طبق آن اگر زوج نفقه زوجه را پرداخت نکند. همچنین نتواند اثبات کند که توانایی پرداخت نفقه را ندارد، زوجه میتواند از او طلاق بگیرد. همچنین در ماده ۱۹۲ ادامه داده است در صورتی که زوج ناتوانی خود را در پرداخت نفقه اثبات کند، دادگاه به او یک فرصت سه ماهه می‌ دهد. که در این مدت زوج باید نفقه زوجه را بپردازد. اگر باز هم نتواند، خود دادگاه حکم طلاق زن ایرانی از مرد افغانی را صادر میکند.

طلاق به علت ضرر

یکی از عوامل دیگری که در کشور افغانستان و طبق قانون ۱۸۳ این کشور در طلاق زن ایرانی از مرد افغانی برای زن حق طلاق قائل می شود، این است که زوجه از بودن با زوج دچار ضرر گردد. دیگر نتواند به ادامه زندگی بپردازد. در این صورت حق دارد از حق طلاق خود استفاده کند. ضرر زدن به زوجه یعنی زوج دچار یکی از بیماری‌های مسری و یا صعب العلاج باشد. یا بیماری‌های روانی داشته باشد. قرص‌های روان‌گردان مصرف کند. که در هر سه صورت زوجه ممکن است از این موضوع آسیب ببینند. یا جان و سلامتی‌اش در خطر باشد؛  این مورد یکی از عیوب زوج است و از عواملی است که نکاح را بین زوجین فسخ می‌کند.

حبس طولانی مرد

 ماده ۱۹۶ قانون مدنی افغانستان میگوید اگر زوج به دلیل ارتکاب جرمی به حبس ۱۰ ساله و یا بیشتر محکوم شود. زوجه حق طلاق از او را بعد از گذشت ۵ سال دارد. اینکه زوج در این مدت نفقه زوجه را پرداخت کند هم نمیت واند مانع از این اجرای درخواست برای طلاق زن ایرانی از مرد افغانی از طرف زوجه باشد.

 مطالبه مهریه در طلاق زن ایرانی از مرد افغانی

از مهمترین مسائلی که در هنگام طلاق زن ایرانی از مرد افغانی به آن می پردازیم اهمیت خاصی برای خانم‌ دارد، مسئله مهریه است. مطالبه مهریه در ایران بین یک زوج ایرانی خود به تنهایی سختی‌های زیادی را دارد. حال این مسئله که زن یا مرد ساکن کشور خودشان نباشند. از اتباع افغانی باشند. مسئله مهریه را برای آنان سخت‌ تر می‌ کند. در این صورت دو مورد زیر را متصور می شویم:

  • اگر زن افغانی بخواهد از شوهر ایرانی خود طلاق بگیرد کار برای او تا حدودی پیچیده می‌ شود. زیرا طبق قانون کشور ما طلاق زوجین طبق قانون کشور خودشان صورت می‌گیرد. پس زن افغانی که قصد طلاق از شوهر ایرانی خود را دارد باید با قوانین کشور افغانستان آشنا باشد. طبق آن قوانین طلاق خود را یا در وطن خود و یا  در سفارت کشور خود در ایران پیگیری کند. همچنین مهریه را مطالبه کند.
  • بالعکس در طلاق زن ایرانی از مرد افغانی قوانین طلاق این دو زوج طبق قانون خود کشور ایران بررسی می‌ شود. کار برای زن ایرانی آسان است. زیرا با مراجعه به دادگاه وکیل و قاضی طبق قانون کشور دادخواست طلاق و درخواست مهریه او را پیگیری می کند. در نتیجه زودتر به هدف خود میرسد.

اگر در ایران سکونت دارید و در جریان مطالبه مهریه خود، با امور ملکی مواجه هستید، از مشاوره تخصصی با بهترین وکیل ملکی در تهران غافل نمانید.

 مطالبه مهریه اتباع افغانی

نمونه دادخواست طلاق زن ایرانی از مرد افغانی

در این بخش به عنوان سخن پایانی نمونه دادخواست طلاق زن ایرانی از مرد افغانی را ارائه می دهیم.

نام و نام خانوادگی:نام پدر:شغل و محل اقامت:
خواهان:خوانده:خواسته:
دلایل و منضمات:سایر دلایل و مستندات:محتویات پرونده:
استشهاديه به شماره:

مورخ:

ابلاغيه به شماره:

مورخ:

کارت اقامت به شماره:

مورخ:

رياست محترم دادگاه خانواده

سلام

 به استحضار می‌رسانم به موجب سند ازدواج كه پیوست خدمتتان ارائه گردید، در تاريخ            با خوانده ازدواج نموده. اما دیگر قادر به ادامه زندگي با وی نیستم. لذا با توجه به شرط ضمن عقد نکاح / عسر و حرج درخواست طلاق دارم. رسيدگي و صدور حكم شايسته مبنی بر طلاق مورد استدعا می‌باشد.

با تشكر و احترام فراوان

سوالات متداول درباره طلاق زن ایرانی از مرد افغانی

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 19 نظر

5 19
روند طلاق زن ایرانی از مرد افغانی به چه صورت است ؟
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره