می دانید که چك سندي است تجاري كه قانونگذار جهت تسريع امور تجاري، مزايايي براي دارنده آن در نظر گرفته و طبق قانون چك ممكن است در وجه حامل يا شخص معين يا به حواله كرد باشد و يا با امضاء پشت يا ظهر آن به ديگري منتقل شود. اما مطالبه وجه چک از ورثه یا هنگامی که صادر کننده فوت می کند به چه صورت است؟ با ما همراه باشید تا این موضوع را با راهنمایی بهترین وکیل در تهران مورد بررسی قرار دهیم.
مطالبه وجه چک از ورثه
بهترین وکیل چک در تهران در ابتدای بررسی موضوع مطالبه وجه چک از ورثه اذعان می دارد که هنگامي كه صادركننده چك با خط كشيدن عبارت «به حوالهكرد» در متن آن، پشت نويسي را از كسي كه چك در وجه او صادر شده، سلب ميكند و دريافت كننده هم با پذيرش چك موافقت خود را اعلام ميكند. در نتيجه به نظر ميرسد كه شخصيت و خود دارنده چك براي صادر كننده مهم بوده و بدين طريق نخواسته است وجه چك مزبور توسط شخص ديگري وصول و يا دريافت شود، لذا در صورتي كه اين گونه چكها به ديگري منتقل شود، بانك ميتواند از پرداخت وجه آن به غير استنكاف ورزد.
بهترین وکیل کیفری در تهران در این راستا می افزاید که عدهاي معتقد هستند چك وسيله پرداخت سريع در امور تجاري محسوب شده و به صرف امضاء و ظهرنويسي اشخاص قابل نقل و انتقال است.
نحوه مطالبه وجه چک از ورثه
چنانچه صادر کننده چک فوت کند. بانک میتواند قبل از:
- حصر وراثت
- تعیین ورثه
- بررسی اموال متوفی
وجه چک را به دارنده پرداخت و یا کارسازی کند. چرا که این تصمیم در زمان حیات وی اتخاذ شده است. این امر در مواردی هم که چک مدت دار است. همچنین تاریخ سر رسید آن بعد از فوت صادر کننده است، مصداق دارد.
مطابق ماده 231 قانون امور حسبی بدهیهای مدت دار (موجل) متوفی بعد از فوت او حال و بروز میشود. لذا در این حالت هم چون چک در زمان حیات متوفی صادر شده، با مرگ او بدهی مدت دار او حال میشود. پس بانک باید قبل از تاریخ سررسید وجه چک را به دارنده چک پرداخت کند. از طرفی هم به موجب ماده 311 قانون تجارت، پرداخت چک نباید وعده داشته باشد. بانکها باید با با داشتن موجودی در حساب متوفی، وجه چک را پرداخت کنند.
موسسه حقوقی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکیل کلاهبرداری تهران تا انتهای مسیر حقوقی همراه شما خواهد بود.