20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مجازات حمل ونگهداری شوکر و اسپری

مجازات حمل شوکر و اسپری

راهنمای مطالعه این مطلب

بسیاری از افراد برای دفاع از خود اقدام به نگهداری اسپری فلفل غیر مجاز یا شوکر می‌کنند. اما بر اساس قانون نگهداری غیرمجاز این وسایل حتی اگر به قصد دفاع از خود باشد جرم به حساب می‌آید و برای آن مجازات قانونی در نظر گرفته شده است .

در ماده ۱۲ قانون قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیر مجاز به تفسیر برای نگهداری و استفاده از هر کدام از این ابزار مجازاتی جداگانه از سوی قانون گذار تعیین گردیده است. هر کس به طور غیرمجاز اقلام یا مواد تحت کنترل را خریداری، نگهداری یا حمل کند و یا به توزیع یا فروش آنها اقدام کند و یا هر گونه معامله دیگری با آنها انجام دهد، مجازات خواهد شد.

مجرمانی که اعمال ذیل را انجام دهند به ترتیب زیر به مجازات تعزیری محکوم می گردند:

الف ـ استفاده از مواد رادیواکتیو یا میکروبی، به حبس از ۱۵ تا ۲۵ سال

ب ـ مواد منفجره نظامی یا شیمیایی، به حبس از ۲ تا ۵ سال

پ ـ مواد ناریه یا منفجره غیرنظامی، به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال و جزای نقدی ۱ تا ۲ برابر ارزش مواد کشف شده و در صورتی که هدف از ارتکاب جرم مقاصد غیرامنیتی از قبیل بهره برداری غیرمجاز از معادن باشد، به حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه

ت ـ استفاده از گازهای بی حس کننده، بیهوش کننده و اشک آور، به حبس از ۶ ماه تا ۲ سال

ث ـ مواد محترقه و شوک دهنده ها (شوکرها)، به حبس از ۹۱ روز تا ۶ ماه
در قانون برای نگهداری این دسته از ابزار، مجازات تا ۲ سال حبس در نظر گرفته شده است.

مدتی است افشانه‌های فلفلی یا همان اسپری‌های فلفلی به بهانه‌های مختلف فروخته می‌شود و قانون هم برای آن‌ها مجازات سختی را در نظر گرفته است. مجازات استفاده این اسپری‌ها ۲ تا ۵ سال حبس است و از عوارض آنها می‌توان به سوختگی صورت، کوری مطلق و همچنین خفگی منجر به مرگ، اشاره کرد که متاسفانه بسیاری از جوانان از این مسئله بی‌اطلاع هستند.

(هرگونه حمل، استفاده و نگهداری از اینگونه تجهیزات ممنوعیت غیرقانونی دارد و استفاده‌کننده غیرمجاز مانند مصادیق استفاده‌کننده از سلاح سرد محاکمه و مجازات می‌شوند و استفاده‌کنندگان از گازهای اشک آور علاوه بر جزای نقدی به جزای کیفری نیز محکوم می‌شوند.)

به موجب ماده مذکور نگهداری، حمل، توزیع و فروش غیر قانونی شوکر از ۹۱ روز تا ۶ ماه حبس دارد و فرد خاطی باید این مجازات را طی کند به همین دلیل به افراد توصیه می‌شود از نگهداری غیر قانونی این گونه وسایل خودداری کنند.

شوکر و اسپری را چه کسانی میتوانند داشته باشند؟

لازم به ذکر است که چنانچه شغل شما و کارتان طوری باشد که نیاز به اسپری فلفل، شوکر یا وسایل دفاع شخصی داشته باشید می‌توانید با توجه به نوع شغلتان با مراجعه به پلیس پیشگیری درخواستتان مبنی بر استفاده از این وسایل را ارائه کنید. نیروی انتظامی به صنوف و سازمان‌هایی که درصد بیشتری در بحث وقوع جرم دارند از جمله جواهر فروشان طلا و جواهر، صرافان، داروخانه‌ها به خصوص شبانه‌روزی، وکلا، دادگستری، جامعه‌پزشکی، پرستاری، افشانه داده است. دريافت اين وسايل، كار ساده‌اي نيست. اگر شما در گروه طلافروش‌ها، صراف‌ها، متصديان جايگاه‌هاي عرضه سوخت، جامعه پزشكان، كانون وكلا و رانندگان وسايل نقليه درون و برون شهري تحت نظارت اتحاديه مربوطه باشيد يا جزو فروشندگان سلاح، مهمات و متصديان داروخانه‌هاي شبانه روزي به حساب بياييد، مي‌توانيد با دريافت مداركي از موسسات گفته شده مجوز حمل و نگهداري اين تجهيزات را دريافت كنيد.

موسسه حقوقی بین المللی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکلای تهران (وکلای حقوقی، دادگستری، کیفری ، کلاهبرداری و …)  تا انتهای مسیر حقوقی همراه شماست.

منبع:گوگل

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 1 نظر

2 1
مجازات حمل ونگهداری شوکر و اسپری
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره