در خواست طلاق انواع مختلفی دارد که یکی از آنها طلاق عسر و حرج است. طلاق غیابی زمانی انجام میگیرد که یکی از زوجین توانایی حضور در دادگاه را ندارد و یا از حاضر شدن در دادگاه خودداری میکند.
در چنین شرایطی وکیل طلاق معمولا طلاق یک طرفه را توصیه میکند.اگر علاقهمند هستید در رابطه با این مدل از طلاق زوجین بیشتر آشنا شوید در این مقاله قصد داریم به نحوه انجام طلاق عسروحرج بپردازیم از این رو تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
طلاق به استناد عسر و حرج چیست؟
عسر در در معنای لغوی مشقت و سختی است و حرج به معنای گناه و در تنگنا قرار گرفتن میباشد. مرد هر گاه که بخواهد میتواند از زن خود جدا شود اما زن برای جدا شدن از همسر خود باید یکی از شروط دوازده گانه موجود در عقدنامه را به اثبات برساند.
چنانچه ادامه زندگی زناشویی برای زن غیر ممکن بوده و زن برای ادامه زندگی زناشویی دچار تنگنا و سختی گردد زن میتواند با اثبات عسر و حرج به دادگاه تقاضای طلاق نماید. در چنین شرایطی دادگاه معمولا اجبار به طلاق مینماید و در صورت عدم اجبار در خواست زوجه را اجابت مینماید و زوجه میتواند از همسر خود جدا شود.
وکیل طلاق توافقی معمولا در چنین مواردی توصیه میکند مهریه را به طور کامل ببخشید. با این کار سرعت انجام مراحل سریعتر میشود.
زن میتواند با اثبات فحاشی مرد و همچنین شهادت شاهدین عینی اقدام به اثبات عسر و حرج نماید. در چنین شرایطی زن میتواند با بخشش نصف یا کل مهریه اثبات نماید که شرایط زندگی به حدی برایش مشکل شده که دیگر علاقهای به ادامه زندگی مشترک ندارد و حاضر است کل مهریه یا بخشی از آن را ببخشد. معمولا این روشها را بهترین وکیل مهریه توصیه میکند.
اثبات عسر و حرج چگونه است؟
به طور کلی اثبات عسروحرج کار بسیار دشواری است و اثبات عسر و حرج از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. اما اثبات عسر و حرج به دادگاه میتواند تا حد بسیار زیادی در رای دادگاه موثر باشد. اصولا در عسر و حرج زوجه با مشکلات و ناراحتی در کنار همسر خود زندگی میکند و میتواند به دادگاه مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهد.
در برخی از موارد اثبات عسر و حرج با شاهد همراه است. به عنوان مثال شوهر رفتاری بسیار نامناسب با همسر خود دارد و شاهدی بر این مسئله وجود دارد. از جمله دیگر موارد مشابه بیرون کردن زوجه از خانه و تهیه استشهادیه عسر و حرج است. تهیه کردن استشهادیه میتواند ادله بسیار خوبی برای ارائه به دادگاه باشد.
در عسر و حرج مواردی مانند رفتارهای ناهنجار به راحتی قابل اثبات نیستند و اما در مواردی مانند بیماری و یا اعتیاد که به نوعی اثبات آنها سادهتر است معمولا دادگاه حکم طلاق را صادر میکند. در این موارد استفاده از وکیل خانواده میتواند کارساز باشد.
نمونه لایحه برای طلاق و عسر و حرج:
دادخواست طلاق به درخواست زن – عسر و حرج
خواهان : …. نام پدر : …. به نشانی : مازندران سلمانشهر ……. .
خوانده : علی…… نام پدر : رضا به نشانی : مازندران سلمانشهر …… .
وکیل یا نماینده قانونی : عباس تفکری به نشانی : مازندران سلمانشهر ….. .
تعیین خواسته و بهای آن : طلاق به درخواست زوجه
دلایل و منضمات :
1- وکالتنامه به شماره …..
2- سند ازدواج شماره …..
3- شناسنامه به مشاره …..
4- کارت ملی به شماره …..
شرح دادخواست طلاق زن به دلیل عسر و حرج :
ریاست محترم دادگاه خانواده
…..…..…..
طلاق عسر و حرج چقدر طول میکشد؟
معمولا زمانی که برای طلاق عسر و حرج مراجعه میکنند این سوال را میپرسند که مدت زمان طلاق چقدر طول میکشد. برای پاسخ به چنین سوالی باید به شما بگویم که این مدت زمان به پارامترهای مختلفی بستگی دارد.
به عنوان مثال شعبه رسیدگی کننده میتواند در این مدت زمان تاثیر بسیار زیادی را داشته باشد. در چنین مواردی برخی از شعبههای رسیدگی کننده به دلیل حجم کاری بالا ممکن است مجبور باشند به تعداد زیادی درخواست رسیدگی کنند. از این رو ممکن است مجبور باشید مدت زمان طولانیتری را طی کنید تا این عمل انجام پذیرد.
همچنین طرف دعوا نیز در این مواد بسیار تاثیرگذار است. طرف دعوا میتواند با استفاده از فرجههای قانونی که در اختیار دارد روند دادگاه را تا حد بسیار زیادی آهستهتر کند. به عنوان مثال درخواست تجدید نظر میتواند این روند را ماهها به تعویق بیاندازد.
داوری در طلاق به درخواست زوجه:
در موارد طلاق به درخواست زوجه دادگاه معمولا به منظور ایجاد صلح و آرامش طرفین را به داوری ارجاع میدهد. در چنین مواردی معمولا دادگاه با توجه به نظر داوری اقدام به تصمیمگیری میکند. بعد از صدور قرار ارجاع هر یک از طرفین یعنی زن و مرد یک نفر را به عنوان داور معرفی میکنند. در چنین حالتی دادگاه با توجه به نظر داوران رای را صادر میکند.
شخص داور باید از خویشان فرد باشد و همچنین حداقل سی سال سن داشته باشد. در ضمن باید به مسائل شرعی و اجتماعی و خانوادگی نیز آگاهی لازم را داشته باشد.
در طلاق به درخواست زوجه داوری در طلاق الزامی است از این رو در چنین مواردی دادگاه به طرفین اخطار مینماید که ظرف یک هفته باید داور واجد شرایط خودشان را معرفی نمایند.
طرفین طلاق میتوانند از واحد داوری حاضر در مجتمع استفاده نمایند.
یکی از سختترین مراحل طلاق به درخواست زوج داوری است.
پس از انجام امر داوری در صورت عدم حصول سازش بین زوجین دادگاه نسبت به صدور حکم طلاق اقدام میکند.
مراحل درخواست طلاق به دلیل عسر و حرج:
در مرحله اول زوجه باید درخواست طلاق خودشان را در دفاتر خدمات قضایی به ثبت برسانند. نحوه تنظیم این درخواست بسیار مهم است و بهتر است توسط وکیل انجام شود. در مرحله دوم باید درخواست را به یکی از شعب دادگاه خانواده ارجاع دهید.
بعد از ارجاع دادن نوبت به مشخص شدن دلایل و اثبات عسر و جرح میرسد.
همانطور که گفته شد بعد از این مرحله قاضی دعوا را به قاضی ارجاع میدهد.
بعد از آن صدور حکم طلاق انجام میپذیرد و سپس صیغه طلاق جاری میگردد.
وکیل طلاق به استناد عسر و حرج:
طلاق به دلیل عسر و حرج یکی از رایجترین و سختترین نوع طلاق در بین زوجین میباشد که ممکن در مواردی مانند نفقه و مهریه اشتباهات بسیار جبران ناپذیری صورت بگیرد. چنین مواردی معمولا زمانی اتفاق میافتد که طرفین به مسائل حقوقی خودشان آگاهی لازم را ندارند. در چنین حالتهایی بهترین راهحل مراجعه به یک وکیل پایه یک دادگستری است. در این حالت شما میتوانید با دریافت مشاورههای لازم از این افراد از ضررهای هر چه بیشتر تا حد بسیار زیادی جلوگیری کنید.
همچنین ممکن است همسر شما برای فرار از مهریه اقدام به فروش ملک مشاع و همچنین فروش مال غیر کند که در چنین مواردی شما میتوانید از طریق وکیل کلاهبرداری اقدام کنید.
ازدواج صوری چیست؟
واژه صوری اغلب برای آزمونها استفاده میشود. قطعا همه ما با این واژه آشنایی لازم را داریم. در برخی از موارد دیده شده که افراد مختلف به دلایل بسیار زیادی اقدام به چنین ازدواجهایی میکنند. این واژه معمولا برای طلاقهای صوری نیز استفاده میشود که معمولا برای دریافت معافیت فرزند به کار برده میشد. در حال حاضر معمولا از ازدواجهای صوری برای دریافت وام ازدواج استفاده میشود. برخی از افراد با استفاده از یک سری شرایط خاص بعد از ازدواج نیز شناسنامه سفید دریافت میکنند تا این موضوع بعدها برایشان دردسر ساز نشود.
ازدواج صوری در مفهوم به ازدواجی میگویند که دروغ است و افراد برای مهاجرت به یک کشور دیگر از آن استفاده میکنند. در چنین شرایطی معمولا افراد با یک فرد در یک کشور دیگر ازدواج میکنند و بعد از آن اقدام به دریافت اقامت آن کشور میکنند. این نوع ازدواجها شرعا حرام است و در صورتی که ثابت شود ازدواج صوری بوده قطعا به لحاظ قانونی نیز باطل خواهد بود.
دلایل ازدواج صوری چیست؟
همانطور که گفته شد ازدواج صوری میتواند دلایل بسیار متعددی را داشته باشد. معمولا از این نوع ازدواجها برای گرفتن تابعیت کشورهای دیگر استفاده میشود. به عنوان مثال شخص الف که تابعیت یک کشور را دارد در ازای دریافت پول با شخص که میخواهد تابعیت آن کشور را داشته باشد ازدواج میکند. در چنین شرایطی شخص ب نیز میتواند با توجه به قوانین و مقررات تابعیت کشور شخص الف را داشته باشد.
در چنین شرایطی بعد از انجام عقد و پس از طی شدن مراحل گرفتن تابعیت کشور طرفین دیگر هیچ ارتباطی با یکدیگر نخواهند داشت. همچنین این نوع از ازدواجها برای دریافت وام ازدواج نیز دیده شده است. معمولا افراد از طریق یک سری خلاهای قانونی شناسنامه خودشان را سفید نگه میدارند و از طریق ازدواج سفید اقدام به دریافت وام ازدواج میکنند. دلیل دیگر ازدواج صوری میتوانند قوانین مربوط به دخترها باشد. از آنجایی که دختر تنها با اجازه پدر و یا بعد از ازدواج خانوم تنها با اجازه شوهر حق خروج از کشور را دارد با ازدواج صوری میتوان چنین مشکلی را حل کرد.
آیا ازدواج صوری جرم است؟
چنین ازدواجهایی به لحاظ شرعی کاملا حرام و همچنین به لحاظ قانونی اگر اثبات شود که چنین ازدواجی صورت گرفته است باطل به حساب میآید. قطعا با توجه به جرمهای صورت گرفته در ازدواج صوری حکمهای مختلفی اجرا خواهد شد و طرفین ممکن است مدت زمان مختلفی را در زندان سپری کنند.البته ممکن است در ازدواج صوری زوجه درخواست مهریه را به اجرا بگذارد که بهترین وکیل تهران میتواند در این زمینه کمکتان کند.