در این مقاله دیوان عدالت اداری و مواردی گه در آنها صالح به رسیدگی است را با راهنمایی بهترین وکیل در تهران که دارای تجربه کافی در امور حقوقی و کیفری است، مورد بررسی قرار می دهیم. اگر در مورد این نهاد سوالی در ذهن دارید. یا دانشجو رشته حقوق هستید. در این مقاله با آشنایی با دیوان عدالت اداری با ما همراه باشید.
دیوان عدالت اداری
بهترین وکیل کیفری در تهران اذعان می دارد همانطور که برای طرح دعاوی کیفری به محاکم مخصوص آن مراجعه می کنیم، در مورد برخی موارد مانند شکایات مردمی نیز به نهادی با نام دیوان عدالت اداری مراجعه می نماییم. همانگونه که محاکم دادگستری به عنوان نهاد قضایی مرجع تظلم خواهی اشخاص می باشند. به منظور تخصصی تر کردن امر, دیوان به عنوان مرجع شبه قضایی و مرجع رسیدگی به شکایات ,تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مامورین یا واحدهای دولتی تعیین گردیده است. مطابق این ماده صرفاً شکایات و اعتراضات مردم نسبت به مامورین یا واحدهای دولتی ملاک خواهد بود.
شکایات واحدهای دولتی علیه یکدیگر در هیچ مورد قابل طرح و رسیدگی در شعب دیوان نمیباشد. منظور از واحدهای دولتی کلیه :
- وزارتخانه ها
- سازمانها
- موسسات
- شهرداری ها
- تشکیلات و نهادهای انقلابی
- شرکتهای دولتی که بیش از ۵۰ درصد سهام آن ها متعلق به دولت باشد
اطلاق می گردد .
موارد رسیدگی در دیوان عدالت اداری
همانگونه که محاکم دادگستری به عنوان نهاد قضایی مرجع تظلم خواهی اشخاص می باشند. به منظور تخصصی تر کردن امر, دیوان به عنوان مرجع شبه قضایی و مرجع رسیدگی به شکایات ,تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به مامورین یا واحدهای دولتی تعیین گردیده است. مطابق این ماده صرفاً شکایات و اعتراضات مردم نسبت به مامورین یا واحدهای دولتی ملاک خواهد بود. یعنی شکایات واحدهای دولتی علیه یکدیگر در هیچ مورد قابل طرح و رسیدگی در شعب دیوان عدالت اداری نمیباشد. منظور از واحدهای دولتی کلیه وزارتخانه ها، سازمانها و موسسات, شهرداری ها و تشکیلات و نهادهای انقلابی و شرکتهای دولتی که بیش از ۵۰ درصد سهام آن ها متعلق به دولت باشد اطلاق می گردد .
مطابق بند ۲ ماده ۱۳ قانون دیوان عدالت اداری مثالهایی در خصوص مراجع اداری که دیوان عدالت اداری می تواند به شکایت ناشی از تصمیم آنها رسیدگی نماید ذکر گردیده است. این مصادیق عبارت است از:
- هیئتهای بازرسی
- کمیسیون های مالیاتی
- کمیسیون ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ها
- کمیسیون ماده ۵۶ قانون حفاظت
- بهره مندی از جنگلها و منابع طبیعی
- هیات حل اختلاف کارگر و کارفرما و…
موارد صلاحیت دیوان مطابق قانون دیوان رسیدگی به شکایت از تصمیمات و اقدامات:
- واحدهای دولتی
- آییننامهها
- آرا و تصمیمات قطعی
- مراجعه اداری و رسیدگی به شکایات استخدامی
- صدور رای وحدت.
تضییع حقوق استخدامی در دیوان عدالت اداری
بهترین وکیل قرارداد در تهران اذعان می دارد که مطابق رای وحدت رویه دعوای الزام به تبدیل وضعیت قراردادی به پیمانی در صلاحیت می باشد. همچنین مردم میتوانند شکایات خود را از بابت تضییع حقوق استخدامی و یا تبدیل وضعیت های مختلف استخدامی در دیوان عدالت اداری مطرح نمایند. تعیین میزان خسارت وارده از ناحیه موسسات و اشخاص مذکور پس از صدور رای دیوان مبنی بر وقوع تخلف با دادگاه عمومی خواهد بود. تصمیمات و آراء دادگاهها و سایر مراجع قضایی قابل شکایت در دیوان عدالت اداری نمی باشد. برای نگارش و تنظیم دادخواست در دیوان عدالت اداری رعایت نکات قانون آیین دادرسی مدنی حائز اهمیت بسیار می باشد. که در این راستا وجود یک وکیل متخصص و متبحر در زمینه دعاوی مربوط به دیوان عدالت اداری میتواند کمک شایانی به پیش برد و احقاق حقوق حقه شما نماید .
صدور دستور موقت در دیوان عدالت اداری
در صورتی که شاکی ضمن طرح شکایت خود یا پس از آن مدعی شود که اجرای اقدامات یا تصمیمات یا آرا قطعی یا خودداری از انجام وظیفه توسط اشخاص و مراجع مذکور سبب ورود خسارت می گردد. که جبران آن غیرممکن یا متعسر است. میتواند تقاضای صدور دستور موقت از دیوان عدالت اداری نماید. بهترین وکیل ملکی در تهران اذعان می دارد که با این مورد در امور ملکی به وفور رو به رو می شویم . این درخواست مستلزم پرداخت هزینه دادرسی نیست.
شعبه رسیدگی کننده در صورت احراز ضرورت و فوریت موضوع بر حسب مورد دستور موقت مبنی بر توقف اجرای اقدامات تصمیمات و آرای مزبور یا انجام وظیفه را صادر می نماید. مهمترین درخواست و انگیزه موکلین از طرح دعاوی علیه مراجع مذکور ابتداً جلوگیری از ورود ضرر های بیشتر و صدور دستور موقت می باشد . فلذا به کارگیری وکیل متخصص و متبحر در زمینه اخذ دستور موقت اهمیت بسزایی خواهد داشت. رسیدگی در دیوان به طور کلی غیر حضوری خواهد بود. در صورت صلاحدید مقام قضایی و وجود ابهامات وقت جلسه به طرفین ابلاغ خواهد گردید .
بعد از صدور رای قطعی از دیوان عدالت اداری در صورتی که رئیس قوه قضائیه یا رئیس دیوان رای قطعی شعب دیوان را خلاف بین شرع یا قانون تشخیص دهند رئیس دیوان فقط برای یک بار با ذکر دلیل پرونده را به شعبه هم عرض ارجاع مینماید این رای قطعی است .
اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری
شاکی می تواند با توجه به وجود دلایل مصرح در ماده ۹۹ قانون دیوان ظرف مهلت مقرر مذکور در ماده اقدام به طرح مجدد دعوا و اعاده دادرسی نمایند. با توجه به اینکه طرح دادخواست مذکور امری کاملاً تخصصی می باشد. با لحاظ این امر اقدام مذکور آخرین راه برای احقاق حقوق حقه متقاضی است. فلذا توصیه موسسه حقوقی بین المللی فرشتگان عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین و کلای پایه یک متخصص و متبحر در زمینه دیوان عدالت اداری استفاده از مشاوره وکلای مجرب در این زمینه می باشد.
چراکه وکیل متخصص دیوان با اشراف به پرونده های اداری قابل طرح در دیوان کمک شایانی به طرح صحیح دعوا در شعب بعدی و تجدیدنظر دیوان، استناد به ماده ۷۹ قانون دیوان و طرح اعاده دادرسی خواهد نمود. موسسه حقوقی بین المللی فرشتگان عدالت آریایی به جهت کمک به موکلین عزیز نمونه دادخواست بدوی دیوان که تخصصا توسط مجموعه تنظیم گردیده جهت بهره برداری و ارائه راهکار ارائه نموده است .