20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

دیه سقط جنین

دیه سقط جنین

راهنمای مطالعه این مطلب

دیه سقط جنین یعنی از دست دادنِ حاملگی در بیست هفته اول.حدود پانزده تا بیست درصد از حاملگی‌های شناخته شده به سقط جنین منجر می‌شوند و بیش از ۸۰ درصد از این اتلاف ها قبل از دوازده هفتگی اتفاق می‌افتند.سقط جنین شامل موقعیت هایی که شما تخمک بارور را قبل از گرفتن نتیجه‌ مثبت تست باروری از دست می‌دهید نمی‌شود.

مطالعات نشان داده اند که ۳۰ تا ۵۰ درصد از تخمک های بارور قبل از این که زن بفهمد که باردار شده است، از بین می‌روند، چون آنقدر زود از دست می‌روند که در زمان مقرر عادت ماهانه می‌شود، به عبارت دیگر زن اصلا متوجه نمی‌شود که باردار بوده است.

اگر کودک را بعد از بیست هفتگی از دست بدهید، به آن مرده‌ زایی می‌گویند.

سقط جنین شرعاً حرام است و در هیچ حالتى جایز نبوده و توبه جدى از آن لازم است و باید دیه سقط جنین پرداخت شود.در قانون برای سقط جنینی که به صورت خود خواسته رخ می دهد دارای مجازات است.مجازات در نظر گرفته شده برای سقط جنین، مجازات دیه است که یکی از انواع مجازات اصلی است.

اگر زنی، جنین خودش را در هر مرحله ای که باشد به عمد، غیر عمد یا خطاء از بین ببرد، مسئول پرداخت دیه، موظف است مقدار آن را بپردازد.بنابراین در این مقاله به دیه سقط جنین در مرحله نطفه، علقه، مضغه، عظام و جنین بدون دمیده شدن روح و جنینی که در آن روح دمیده شده است، می پردازیم.

دیه سقط جنین

 

دیه سقط نطفه (دو هفتگی)

منظور نطفه تا دو هفتگی جنین است.دیه سقط نطفه که در رحم ایجاد شده است، دو صدم دیه کامل است.

 

دیه سقط علقه (چهار هفتگی)

علقه یعنی اینکه رویان یا جنین به صورت خون بسته شده باشد و در چهارمین هفته رشد خود باشد.طبق قانون،دیه جنین چهار هفته، چهار صدم دیه کامل است.

 

دیه سقط مضغه (هشت هفتگی)

مضغه یعنی اینکه جنین به صورت توده گوشتی درآمده است و تقریبا در 8 هفتگی رشد به سر می برد.دیه سقط مضغه در قانون شش صدم دیه کامل تعریف شده است .

 

دیه سقط عظام (12 هفتگی)

عظام مربوط به زمانی است که جنینی که استخوان هایش درآمده است اما هنوز کامل نیست که حدودا جنین در 12 هفتگی رشد خود است.دیه سقط معاظ معادل هشت صدم دیه کامل است.

دیه جنین کاملی که روح ندارد (تا 16 هفتگی)

جنین تا حدود 16 هفتگی تقریبا کامل است و استخوان و گوشت او تا حد زیادی رشد کرده است اما بر اساس اعتقادات شرعی در او روح دمیده نشده است.دیه جنینی که روح ندارد یک دهم دیه کامل است.

 

دیه جنین کاملی که روح دارد (از 16 هفتگی به بعد)

در تعیین مقدار دیه جنین تا این مرحله تفاوتی بین زن و مرد وجود نداشت، اما از زمانی که در جنین روح دمیده می شود مقدار دیه با توجه به جنسیت تعیین می شود.جنین از 16 هفتگی به بعد روح دارد و انسان کاملی محسوب می شود که دیه آن با توجه به اینکه پسر، دختر یا خنثی باشد متفاوت است.

دیه جنین کامل پسر: دیه کامل است.

دیه جنین کامل دختر: نصف دیه کامل است.

دیه جنین خنثی: خنثی کسی است که هم آلت مردانه دارد و هم آلت زنانه.دیه سقط جنین خنثی سه چهارم دیه کامل است .

 

موسسه حقوقی بین المللی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکیل دادگستری تهران تا انتهای مسیر حقوقی همراه شماست.

منبع: گوگل

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 0 نظر

1 0
دیه سقط جنین
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره