20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

برای ثبت شرکت به کدام وکیل مراجعه کنیم؟

ثبت شرکت

راهنمای مطالعه این مطلب

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که قصد تاسیس یک موسسه تجاری و یا شرکتی را داشته باشید ولی این سوال در ذهن خودتان شکل بگیرد که آیا من شرایط لازم برای ثبت شرکت را دارم؟ و یا چطور شرکتم را ثبت کنم ؟ با ما باشید تا به جواب این سوالات خود برسید.ثبت شرکت برای انجام فعالیت های اقتصادی و بازرگانی امری ضروری به شمار می آید؛ به ویژه در مواقعی که بیش از یک فرد موسس برای اداره شرکت وجود داشته باشد یا نیاز به جذب سرمایه ای عمومی یا خصوصی برای ادامه فعالیت یا گسترش تجارت باشد، وجود شرکت ثبت شده بسیار حیاتی است.

از سوی دیگر در بسیاری از مواقع برای دریافت وام های بانکی یا استفاده از امکانات اغلب نهادهای دولتی یا خصوصی نیاز به مدرکی دال بر وجود شرکت می باشد. ثبت شرکت توسط وکیل متخصص در مراحل اولیه ی شروع فعالیت های اقتصادی شما، می تواند علاوه بر قانونی کردن تجارت، روند رشد و توسعه شما را نیز سرعت بخشد.

 

تعریف شرکت

شرکت، مجموعه ای متشکل از دو نفر یا بیشتر از افرادی است که به منظور انجام فعالیت های اقتصادی و کسب سود، با یکدیگر مشارکت می نمایند.شرکت همان‌طور که از نامش مشخص است شرکت به  اجماع دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی به منظور اجرای اهداف تجاری و  کسب سود پس از کسر هزینه‌های صورت گرفته می‌گویند. شرکت‌هایی که هدف آنها تجارت و یا اعمال تجاری نیست، شرکت‌های حقوقی یا مدنی نامیده می‌شوند.

 

ثبت شرکت توسط وکیل

با توجه به اینکه امور بازرگانی دارای تنوع فراوانی هستند، انواع مختلف شرکت نیز با توجه به نوع فعالیت های اقتصادی به وجود آمده اند. با آنکه روش ثبت شرکت ها در حالت کلی دارای یک روال مشخص است، با اینحال به دلیل تفاوت در نوع ساختار آنها گاهی نیاز است تا برخی از موارد مدنظر قرار گیرند. ثبت شرکت توسط وکیل امور شرکت ها می تواند مراحل ثبت شرکت را تسریع نموده و از اتلاف وقت جلوگیری نماید؛ همچنین با توجه به دانش و آگاهی وکیل ثبت شرکت به قوانین تجارت، مراحل تشکیل پرونده و تهیه مدارک نیز در اسرع وقت انجام می پذیرد.

ویژگی های بهترین وکیل در زمینه ثبت شرکت عبارتند از:

  1. داشتن تحصیلات حقوقی
  2. تسلط کامل به قانون تجارت و آیین نامه های آن
  3. آشنایی کامل به انواع شرکت ها، نوع فعالیت های مجاز هر شرکت، شرایط تاسیس شرکت های مختلف، مدارک موردنیاز برای ثبت شرکت های تجاری و…
  4. دارای تجربه ی کاری مناسب در این زمینه
  5. منظم، متعهد و مسئولیت پذیر بودن

 

ثبت شرکت

 

هزینه‌های مورد نیاز برای ثبت شرکت

برای مثال هزینه هایی که برای ثبت شرکت مسئولیت محدود باید پرداخت شود شامل این موارد است:

  1. هزینه درخواست ثبت که باید به اداره ثبت شرکت ها بپردازید.
  2. هزینه تعیین نام در سامانه
  3. هزینه تهیه پاکت و پست مدارک
  4. هزینه حق الثبت در اداره ثبت شرکت ها
  5. سایر هزینه ها پس از ثبت شرکت مثل هزینه پلمپ دفاتر و …

انواع شرکت های تجاری

طبق قوانین تجاری و مدنی ایران، دو نوع شرکت وجود دارد:

  1. شرکت تجاری
  2. شرکت مدنی

تفاوت شرکت های مدنی با شرکت های تجاری در این است که انجام فعالیت های اقتصادی در قالب شرکت تجاری انجام می شود؛ اما شرکت مدنی به شراکت دو یا چند نفر در یک شیء می باشد و لزوما فعالیت های بازرگانی، صورت نمی گیرد.

 

شرکت سهامی عام

شرکت سهامی عام، شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام، محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است. بخشی از سرمایه اولیه این شرکت توسط موسسین تامین می گردد و بخش دیگر آن از طریق فروش سهام به مردم خواهد بود. شرکت سهامی، یک شرکت بازرگانی می باشد؛ هرچند موضوع آن امور بازرگانی نباشد

 

شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص، یک شرکت بازرگانی است که سرمایه آن به سهام تقسیم می شود؛ تفاوت شرکت سهامی خاص با شرکت سهامی عام در این است که تمامی سرمایه ی سهامی خاص توسط موسسین آن تامین می گردد.

 

شرکت مختلط سهامی

شرکای شرکت مختلط سهامی شامل تعدادی از شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن هستند.شرکای سهامی از طریق خرید سهام به عضویت شرکت درآمده اند و مسئولیت آنها تا میزان سرمایه اشان می باشد. شریک ضامن از طریق خرید سهام به عضویت شرکت درنیامده و ضامن تمامی بدهی های شرکت است که علاوه بر دارایی شرکت، ایجاد می شود.

شرکت مختلط غیرسهامی

این شرکت، با هدف انجام امور تجاری و بین یک یا جند شریک ضامن و یک یا چند شریک با مسئولیت محدود تشکیل می شود؛ سرمایه گذاری شرکاء، بدون انتشار سهام است.شریک ضامن، مسئول تمامی بدهی ها و قروض شرکت است که علاوه بر دارایی های آن پیدا می شود. اما مسئولیت شریک با مسئولیت محدود، به میزان سرمایه ای است که متعهد به پرداخت و تامین شده است.

شرکت با مسئولیت محدود

این شرکت به منظور انجام امور تجاری بین دو یا چند نفر تشکیل می گردد.مسئولیت هر یک از شرکاء در برابر قروض و تعهدات شرکت فقط به میزان سرمایه آنهاست.

شرکت تضامنی

شرکت تضامنی به منظور انجام امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود.  در این شرکت، هر یک از شرکاء مسئول پرداخت تمام قروض شرکت خواهند بود.

شرکت نسبی

شرکت نسبی بین دو یا چند نفر تشکیل می شود و مسئولیت هر یک از شرکاء به نسبت سرمایه ای است که به شرکت آورده است.

 

ثبت شرکت

 

مراحل ثبت شرکت

در پاسخ به این سوال که «چگونه شرکت را ثبت کنیم؟»، باید گفت که هر ثبت شرکت های تجاری با توجه به ساختار تشکیلاتی، نوع فعالیت و…. نیازمند مدارک مخصوص به خود می باشد.

با این حال روال ثبت انواع شرکت ها به طور کلی عبارت است از:

  1. تعیین نوع شرکت
  2. انتخاب شرکا و سهامداران
  3. تعیین میزان و نوع سرمایه شرکت
  4. مشخص کردن موضوع فعالیت شرکت
  5. انتخاب نام شرکت
  6. تکمیل مدارک
  7. تنظیم مدارک شرکت
  8. امضای مدارک ثبتی
  9. ارسال مدارک به اداره ثبت
  10. دریافت آگهی

 

عدم ثبت شرکت چه مشکلاتی ایجاد می‌کند؟

هنگامی که شما مجموعه خود را ثبت نکنید فعالیت‌های انجام شده نمی تواند در چهارچوب قانون صورت بگیرد و وجه قانونی نخواهد داشت. به همین سبب بسیاری از شرکت های همکار و حتی مشتریان نمی توانند با اطمینان خاطر همکاری خود را با مجموعه مذکور ادامه دهند. شرکت‌های ثبت نشده بر اساس قانون امکان حضور در مجامع رسمی و مشارکت در مناقصه‌ها و مزایده‌ها را نخواهند داشت. این موضوع می تواند منافع مالی و اجتماعی آن ها را به خطر بیندازد.

عدم ثبت شرکت می تواند مشکلاتی نظیر عدم امکان استفاده از امتیازات قانونی اشخاص حقوقی را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال برخی از معافیت های مالیاتی و قانونی و یا برخی امتیازات اقتصادی که برای پیشرفت و توسعه آن ها در نظر گرفته شده است نمی‌تواند برای پیشرفت این گونه مجموعه ها مورد استفاده قرار گیرد.

عدم ثبت و پذیرش مسئولیت‌ها و تعهدات از جانب شرکا از دیگر مواردی است که می‌تواند برای شرکت‌های ثبت نشده مشکلات فراوانی ایجاد کند. هنگامی که شما مجموعه‌ای را ثبت می کنید کلیه مسئولیت‌ها، درصد سهم و مشارکت اعضا و تعهدات قانونی آن ها را به ثبت می‌رسانید و به این ترتیب در صورتی که در خصوص هر یک از موارد فوق تخطی از قانون صورت پذیرد امکان پیگیری آن در مجامع قانونی برای سایر اعضا فراهم است.

در صورتی که شرکت خود را ثبت نکنید نمی‌توانید آن را قالب اعطا نمایندگی و یا حتی جذب نمایندگی برند‌های بزرگ توسعه دهید. دریافت نمایندگی از مجموعه‌های داخلی و خارجی مستلزم ثبت شرکت و رسمیت بخشیدن به فعالیت‌هایی است که از سوی شما انجام می شود.

 

موسسه حقوقی بین المللی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکیل حقوقی تهران تا انتهای مسیر حقوقی همراه شماست.

منبع: گوگل

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 0 نظر

1 0
برای ثبت شرکت به کدام وکیل مراجعه کنیم؟
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره