20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

قاچاق اعضای بدن انسان و مجازاتهای آن

مجازات قاچاق اعضای بدن انسان

راهنمای مطالعه این مطلب

کشور ما یکی از کاملترین قوانین را دارد. این قوانین طبق نظر شرع و عرف بنیان گذاری شده است. در برخی امور پیچیده برای تحلیل این قوانین، مشاوره تخصصی با بهترین وکیل کیفری در تهران و حقوقی با تجربه بسیار اهمیت دارد. یکی از مباحثی که در قوانین ما به آن اشاره می شود، قاچاق اعضای بدن انسان است. در قانون ما این موضوع جرم انگاری می شود.  در این مقاله به بررسی این موضوع و مجازات های مربوط به آن می پردازیم.

در واقع قاچاق اعضای بدن یعنی خرید و فروش اعضای قابل انتقال و یا اصلی و اساسی یک بدن به صورت غیر قانونی به افراد دیگر.  یا فروش آن به کشور های دیگر. به همین دلیل این جرم را نمی توان یک جرم محدود به قلمرو سیاسی قلمداد کرد. بلکه این جرم فراتر از مرزهای کشور قابل انجام است.با ما همراه باشید.

جرم قاچاق اعضای بدن انسان

طبق صحبت های بهترین وکیل در تهران جرم قاچاق اعضای بدن انسان را بعد از قاچاق های مواد مخدر و اسلحه می توان سومین منبع درآمد قاچاقچیان و سازمان های جنایی فراملی در نظر گرفت. البته ناگفته نماند که این امر بدون همیاری و همکاری با تیم های پزشکی که شامل جراحان و پرستاران می باشد، تا حدودی ناممکن است. زیرا این امری کاملا تخصصی است. از این رو بدون دست برد پزشکان ماهر امکان ندارد.

امروزه افراد زیادی هستند که به شدت نیاز به پیوند یک عضو سالم به بدن خود برای ادامه حیات دارند. این امر باعث شده است که افراد توانایی انتظار در صف های طولانی اهدای عضو به دلیل شرایط گروه خونی متفاوت و کمیاب این افراد را نداشته باشند. در این صورت از روی اجبار و برای نجات دادن زندگی عزیزان خود اقدام به خرید اعضای بدن با چاقی میکنند. این موضوع توانسته است در گسترش قاچاق اعضای بدن انسان در جامعه ما تا حدودی نقش داشته باشد.

ارتکاب این جرم حقیقتاً توسط یک فرد و یا افراد انجام نمی شود. این یک جرم سازمان یافته است که با همکاری یک تیم به شرح زیر انجام می شود:

  • نیروی انسانی استخدامی
  • وسایل نقلیه
  • کادر ماهر پزشکی
  • رابط و دلال
  • خریدار

قاچاق اعضای بدن انسان

مجازات قاچاق اعضای بدن انسان

در این بخش به بررسی مجازات های تعیینی برای جرم قاچاق اعضای بدن انسان می پردازیم.

  •  فردی که مرتکب این جرم می شود، محکوم به دو تا ۱۰ سال حبس می گردد. علاوه بر این باید جزای نقدی معادل دو برابر مالی که از این راه دریافت کرده است، به دولت بپردازد.
  •  همچنین اگر فردی که مورد قاچاق قرار گرفته است سن کمتر از ۱۸ سال داشته باشد، فرد مجرم به حداکثر مجازات حبس محکوم می شود.
  • همیار و همکار در ارتکاب جرم قاچاق بدن انسان محکوم به یک تا پنج سال حبس و پرداخت جزای نقدی معادل میزان درآمدی که از این راه به دست آورده است می گردد.
  •  فردی که اقدام به انجام قاچاق اعضای بدن می کند اما به طور کامل هدفش محقق نمی شود به شش ماه تا دو سال حبس محکوم میشود.
  • سازمان های دولتی و نهادهای اجرایی که در این جرم همکاری لازم را کرده باشند علاوه بر اینکه به مجازات های قبلی محکوم می شوند به انفصال موقت یا دائم از خدمات دولتی نیز محکوم می گردند.
  • اگر فرد مرتکب حین این جرم، جرم دیگری را نیز مرتکب شود، به مجازات آن جرم نیز محکوم می گردد.
  • هر آنچه از وسایل نقلیه و یا وسایل ابزار ارتکاب جرم که در این جرم به کار گرفته شوند تماماً به نفع دولت ضبط و ثبت میشود.
  •  شرکت های خصوصی اگر برای اینکه بتوانند به این جرم بپردازند نام و عنوان دیگری برای خود ثبت کنند علاوه بر اینکه مدیران این شرکت ها به مجازات های تعیین شده محکوم خواهند شد، پروانه فعالیت این شرکت ها نیز لغو و باطل می‌شود.
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره

قانون مبارزه با قاچاق اعضای بدن انسان

ماده 6 از قانون مبارزه با قاچاق اعضای بدن انسان اینگونه می گوید که: چنانچه قاچاق انسان توام با ارتکاب جرائم دیگری تحقق یابد، مرتکب یا مرتکبان علاوه بر مجازات مقرر در این قانون به مجازات های مربوط به آن عناوین نیز محکوم خواهند شد.

همچنین طبق ماده یک قانون مبارزه با قاچاق اعضای بدن، قاچاق انسان اینگونه تعریف شده است.

قاچاق اعضای بدن انسان عبارت است از:

  • خارج یا وارد ساختن و یا ترانزیت مجاز یا غیرمجاز فرد یا افراد از مرزهای‌کشور با اجبار و اکراه یا تهدید یا خدعه و نیرنگ و یا با سوء استفاده ازقدرت یا موقعیت‌خود یا سوء استفاده از وضعیت فرد یا افراد یادشده، به قصد فحشاء یا برداشت اعضاء و‌جوارح، بردگی و ازدواج.
  • تحویل گرفتن یا انتقال دادن یا مخفی نمودن یا فراهم ساختن موجبات اخفاء‌فرد یا افراد موضوع بند (‌الف) این ماده پس از عبور از مرز با همان مقصود.

مجازات قاچاق اعضای بدن انسان

قاچاق اعضای بدن بچه

در این بخش به یکی از رایج ترین قاچاق اعضای بدن انسان که به بچه ها مربوط می شود، در این زمینه باندهای قاچاقی مشغول فعالیت هستند که با تحقیقات و بررسی کودکانی را که بی هویت هستند و یا والدین تهی دست دارند که جرات شکایت ندارند شناسایی می کنند. این کودکان را می ربایند و اعضای بدن آنها را به صورت قاچاق می فروشند.

 در این زمینه گزارشی نیز از دختر بچه ای که پیکر بی عضو در بیابان ها پیدا شده بود نیز به گوش خبرنگاران و همچنین مردم رسید.

البته این اتفاقات ناگوار بیشتر در خصوص مهاجرینی که به صورت غیرقانونی به کشور ما وارد می شوند و یا کسانی که در کشور مشکلات قانونی دارند که نمیتوانند به این دلیل به دادگاه مراجعه کنند و شکایت کنند خیلی اتفاق می افتد. کودکان این خانواده ها به شدت در معرض ربوده شدن و خطرات دیگر هستند.

متاسفانه پیگیری این اتفاقات نیز تا حدودی سخت و غیر ممکن است. زیرا هیچ گونه آمار و اطلاعاتی از این افراد و خانواده ها در دست دولت و ثبت احوال وجود ندارد. این اتفاقات در خفا و بدون هیچ گونه شکایتی انجام میشود.

قاچاق اعضای بدن انسان در بهشت زهرا

اخیرا اخباری در خصوص قاچاق اعضای بدن انسان در بهشت زهرا با پشتیبانی افرادی یا موسساتی به گوش میرسد؛ که در این ترفند افراد با دادن دوغ و یا نوشیدنی های دیگر فرد قربانی را مسموم می کنند. سپس آنها را به حالت بیهوش و یا اغما در می آورند.

بهد از آن با استفاده از دیگر افراد فرد قربانی را به محلی منتقل می کنند. اعضای بدن او را از بدنش جدا می کنند و به صورت قاچاقی به افراد یا کشورهای دیگر می فروشند. البته این خبر تا حدودی نقض شده است. از نظر پزشکان متخصص پیوند این عمل تا حدودی غیر ممکن است. مگر زیر نظر پزشکان ماهر در این زمینه.

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:
مجازات‌هایی که برای قاچاق اعضای بدن انسان وجود دارد، شامل محکومیت به حبس، جریمه و شلاق است. همچنین در برخی کشورها، این عمل به عنوان جرم جنایی و با مجازات اعدام مواجه است.

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 2 نظر

5 2
قاچاق اعضای بدن انسان و مجازاتهای آن
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره