20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

جرم تجاوز جنسی چیست و چه مجازات هایی دارد؟

جرم تجاوز جنسی

راهنمای مطالعه این مطلب

در کشور ما ایران جرم تجاوز جنسی به معنای ارتباط جنسی بین زن و مرد که با زور و اجبار باشد است. در واقع در این جرم، فردی که مورد تجاوز قرار می گیرد هیچگونه رضایت به این کار ندارد. به عبارتی برخلاف میل خود مورد تعرض قرار می گیرد. در قانون به این تجاوز با اجبار زنای به عنف می گویند که باید در صورت وقوع حقوق قربانی باید توسط وکیل زنا پیگیری شود. در واقع بین زنا و زنای به عنف تفاوتی نیز وجود دارد. این تفاوت دقیقا در همین رضایت داشتن و نداشتن فرد می باشد. در زنای به عنف فرد هیچگونه رضایتی به انجام این کار ندارد. اما در زنا فرد راضی به این کار است.

در این مقاله سعی داریم به جرم تجاوز جنسی و آشنایی هر چه بیشتر با احکام و قوانین و مجازات های آن در قانون مجازات اسلامی بپردازیم.
به طور کلی عمل تجاوز یک عمل غیر اخلاقی و متضاد با دین اسلام است. این جرم امروزه متاسفانه در کشورمان رواج پیدا کرده است. همچنین باعث بروز ناهنجاری در زندگی برخی از افراد شده است. امید است که روزی شاهد ریشه کن شدن این معضل اجتماعی باشیم. با ما در بررسی این جرم همراه باشید.

جرم تجاوز جنسی

بهترین وکیل در تهران متخصص در این امور اذعان می دارد، که در واقع ما برای تعریف این جرم با دو مفهوم رو به رو می شویم. تهاجم و تجاوز.

  • جرم تهاجم جنسی به اعمال و رفتار فیزیکی گفته می شود که با خشونت و اجبار به لمس بدن و اندام جنسی همراه می باشد. همچنین همراه با تهدید و ایجاد رعب و وحشت در دل فرد است.
  • جرم تجاوز جنسی اما معنای متفاوتی دارد و زمانی به کار برده می شود که اعمال نزدیکی جنسی با فرد مورد نظر انجام شده باشد. همچنین این نزدیکی باید کاملاً با زور و اجبار باشد.

این عمل غیر اخلاقی با وجود اینکه همیشه قتل را نیز به همراه ندارد اما تهدید به قتل در اکثر این جرایم اتفاق می افتد. لازم است بدانید که به فردی که این اعمال را انجام دهد اصطلاحا تجاوزگر و متجاوز جنسی می گویند.

راه های اثبات جرم تجاوز جنسی

بهترین وکیل کیفری در تهران قانون کشور ما برای اثبات جرم تجاوز جنسی راه های مختلفی را برای شاکیان مد نظر دارد. این راه ها عبارت اند از:

  • اقرار: برای نمونه یکی از راه های اثبات سخن در دادگاه ها اقرار به اتفاقات است. اما برای کسی که می‌خواهد چنین عملی را اقرار کند این کار بسیار سخت و تا حدودی نا ممکن است. به همین دلیل افراد سعی می‌کند که برای حفظ آبروی خود حرفهایی ضد و نقیض بزنند. این عمل باعث می شود که دادگاه و قاضی نتواند به درستی واقعیات و ماجرا را تشخیص دهند.
  • شهادت: یکی دیگر از راه هایی که می تواند جرایم کیفری را به اثبات برساند شهادت است. اما از آنجایی که جرم تجاوز جنسی در خفا انجام می شود این روش نیز تا حدودی غیر ممکن است. در نتیجه وجود چهار فرد عادل که بتوانند به انجام عمل تجاوز شهادت بدهند بعید و ناممکن است. بنابراین این روش نیز در اثبات تاین جرم کارایی چندانی ندارد. از طرفی با توجه به قانون کشور ما فردی که شهادت می دهد باید کاملاً مطمئن به اتهام خود باشد. در غیر این صورت اگر نتواند اتهام خود را به اثبات برساند یک مجرم است. به عبارتی مورد تعقیب قانونی قرار می گیرد.
  • علم قاضی: در اثبات جرائمی که دیگر از روش ها استفاده از علم قاضی است. این علم از ادله و امارات موجود برداشت می شود. در نهایت به یقین حکم قطعی می رسد. در امور مربوط به تجاوز نیز قاضی با توجه به نظرات پزشکی قانونی و طبق آزمایشات و معاینات و تحقیقاتی که در این زمینه انجام می دهد با استفاده از اقرار متجاوز و یا فرد شاکی و غیره به اثبات تجاوز و حکم قطعی می رسد.

مراحل شکایت جرم تجاوز جنسی

برای احقاق حقوق قربانیان لازم است که مراحل شکایت به طور کامل و با اطلاعات جامع طی شود. به دلیل پیچیدگی های پرونده های جرم تجاوز جنسی بهتر است از یک وکیل متخصص کمک گرفت. به عنوان مثال در مواردی که تجاوز در محیط خانواده اتفاق می افند، باید به وکیل خانواده مراجعه کرد. سپس از راهنمایی وکیل کیفری متخصص در این موضوع بهره مند شد.

  • تماس با کلانتری: عکس را کسانی که مورد تجاوز قرار می گیرند این را نمی دانند که باید بلافاصله پس از وقوع تجاوز جنسی با پلیس تماس بگیرند. وقتی که نیروهای پلیس در محل حضور پیدا می‌کنند و با شما مصاحبه انجام می‌دهند گزارشاتی را تهیه می‌کنند. این گزارشات بعداً در دادگاه یک ضمیمه پرونده و دلیل محکمه پسند برای شما ایجاد میکند.
  • مراجعه به پزشکی قانونی: یکی دیگر از مواردی که برای پرونده شما زمینه می شود و می تواند در دادگاه برای اثبات حرف توان به کمک شما بیاید مراجعه به پزشکی قانونی است. این کار باید حداکثر تا ۷۲ ساعت پس از تجاوز انجام شود. زیرا در این زمان آثار این عمل از بین نمی رود.
  • شکایت در دادگاه: و در نهایت طرح شکایت از فرد متجاوز در دادگاه می تواند تا حدودی پیگیری این موضوع را برای دادگاه و قاضی آسان‌تر کند. البته اگر تمایل به حضور در دادگاه ندارید می توانید از طریق کلانتری اقدام کنید. مامورین یک گزارش برای بازپرس دادسرا به جای شما ارسال می کنند.

جرم تجاوز جنسی

مجازات جرم تجاوز جنسی

قانون جمهوری اسلامی ایران طبق احکام قرآن و شرع اسلام است. از آنجایی که در اسلام برای تجاوزگران به صورت کاملاً واضح مجازات تعیین شده است در قانون کشور ما نیز این افراد مجازاتی را دارند. این مجازات با توجه به شرایط نحوه انجام این مجازات متفاوت خواهد بود. ماده ۲۲۴ قانون مجازات اسلامی اینگونه تصریح می‌کند که حد زنا در موارد زیر منتهی به اعدام خواهد بود. یکی از آن موارد جرم تجاوز جنسی است.

  • زنا با محارم نسبی
  • زنا با زن پدر که موجب اعدام زانی است.
  • یکی دیگر، زنای مرد غیر مسلمان با زن مسلمان که موجب اعدام زانی است.
  • زنای به عنف یا اکراه از سوی زانی که موجب اعدام زانی است

طبق بند چهارم ماده زنای به عنف که همان جرم تجاوز جنسی می باشد مجازات برای فرد متجاوز اعدام است. از آنجایی که این مجازات یک مجازات شرعی و حدی است قاضی به هیچ عنوان نمی تواند بر این حکم تغییرات ایجاد کند. یا مجازات را به مجازات های دیگری چون حبس تبدیل کند.

طبق ماده ۲۳۱ قانون مجازات اسلامی اگر فردی که به او تجاوز شده است باکره باشد فرد متجاوز علاوه بر اینکه باید مجازات حدی را تحمل کند باید ارش‌الباکره و مهرالمثل به فرد پرداخت کند. اما اگر فرد باکره نباشد علاوه بر مجازات حدی فرد محکوم فقط مهرالمثل را پرداخت می کند. در صورتی که فرد زنی را اغفال کند و به او تجاوز کند باید علاوه بر مجازات اعدام خسارت مالی نیز بپردازد.

حکم جرم تجاوز جنسی به زن شوهردار

در باب جرم تجاوز جنسی به زن شوهردار و به طور کلی زنا در قانون مجازات اسلامی اصول و قوانینی مطرح شده است. این اصول و قوانین بدین شرح است:

  • ماده ۲۲۱ قانون مجازات اسلامی: زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقه زوجیت بین آن ها نیست. این موضوع از موارد وطی به شبهه نیز نباشد.
  • تبصره ۱: جماع با دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در قُبُل یا دُبُر زن محقق می شود.
  • تبصره۲: هرگاه طرفین یا یکی از آن ها نابالغ باشد، زنا محقق است. لکن نابالغ مجازات نمی شود. حسب مورد به اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در کتاب اول این قانون محکوم میگردد.
  • طبق ماده ۲۲۵ قانون مجازات اسلامی: حد زنا برای زانی محصن و زانیه محصنه رجم است. در صورت عدم امکان اجرای رجم با پیشنهاد دادگاه حکم قطعی و موافقت رئیس قوه قضاییه چنانچه جرم با بینه ثابت شود، موجب اعدام زانی محصن و زانیه محصنه است. در غیر این صورت موجب صد ضربه شلاق برای هر یک می باشد.
  • ماده ۲۲۶ قانون مجازات اسلامی در باب جرم تجاوز جنسی اذعان می دارد: احصان در هر یک از مرد و زن به نحو زیر محقق می شود:
    1. احصان مرد عبارت است از آن که دارای همسر دائمی و بالغ باشد و در حالی که بالغ و عاقل بوده از طریق قُبُل با وی در حال بلوغ جماع کرده باشد و هر وقت بخواهد امکان جماع از طریق قُبُل را با وی داشته باشد.
    2. احصان زن عبارت است از آن که دارای همسر دائمی و بالغ باشد. در حالی که بالغ و عاقل بوده، با او از طریق قُبُل جماع کرده باشد. امکان جماع از طریق قُبُل را با شوهر داشته باشد.
  • ماده ۲۲۸ قانون مجازات اسلامی: در زنا با محارم نسبی و زنای محصنه، چنان چه زانیه بالغ و زانی نابالغ باشد مجازات زانیه فقط صد ضربه شلاق است.
  • طبق ماده ۲۲۹ قانون مجازات اسلامی: مردی که همسر دائم دارد، هرگاه قبل از دخول، مرتکب زنا شود حد وی صد ضربه شلاق، تراشیدن موی سر و تبعید به مدت یک سال قمری است.

حکم جرم تجاوز جنسی پدر به دختر

به عنوان سخن پایانی در این مقاله بر آنیم تا به یکی از رایج ترین نوع جرم تجاوز جنسی بپردازیم. تجاوز پدر به دختر یکی از مسائل مهم امروز در قانون مجازات اسلامی است که حکمآن مطابق با حکم تجاوز برای متجاوزین به عنف اعدام است. در قانون مجازات اسلامی ماده ۲۲۱ در باب رابطه جنسی زن و مردی که ارتباط زوجیت میان ایشان وجود ندارد، اذعان می دارد:

اگر این رابطه جنسی در حد دخول آلت تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در اندام جنسی زن باشد. این تعریف مساوی با زنای با محارم است. پس در نتیجه اگر عمل جنسی میان دو فرد که رابطه محرمیت میانشان وجود دارد اتفاق بیفتد، این زنا زنا با محارم است. که ماده هایی در قانون مجازات اسلامی برای این موضوع تصویب شده است.

اما اگر جرم تجاوز جنسی در حد دخول و یک رابطه جنسی کامل نباشد و فقط در حد هم آغوشی و مسائلی از این قبیل اتفاق بیفتد این عمل دیگر زنا با محارم نمی باشد. بلکه رابطه نامشروع با محارم است که حکم متفاوت و مجازات متفاوت دارد.

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 3 نظر

4 3
جرم تجاوز جنسی چیست و چه مجازات هایی دارد؟
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره