20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

وکیل کیفری

راهنمای مطالعه صفحه

مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

برای حل مشکلات حقوقی شما با شماره ۰۲۱۲۲۰۹۷۰۹۰ بگیرید.

وکیل کیفری، فردی است که به علوم مختلف جرم شناسی و جزا، روانشناسی، شخصیت شناسی تسلط داشته و در دعاوی کیفری مانند قتل، مواد مخدر، سرقت، خیانت در امانت، کلاهبرداری، انتقال مال غیر و … فعالیت می نماید

.دادگاه‌های قوه قضاییه در ایران به دو دسته دادگاه‌های حقوقی (مدنی) و دادگاه‌های کیفری (جزایی) تقسیم می‌شوند.

در دادگاه‌های مدنی به اموری نظیر مسائل مربوط به وصیت، ارث و میراث، دعاوی ملکی، امور حسبی، مشکلات خانواده (مهریه، نفقه و تمکین)، وصول مطالبات و… رسیدگی می‌شود.

در دادگاه‌های کیفری نیز به جرایمی رسیدگی می‌شود که مجازات سنگین تری دارند همچون کلاهبرداری و جرایم رایانه ای، سرقت، ارتشا (رشوه گرفتن)، توقیف اموال، خیانت در امانت، جعل، حمل و فروش مواد مخدر، اعمال منافی عفت و…

وکیل کیفری خوب ضمن تسلط به دانش و تحصیلات تکمیلی در زمینه امور جزایی، دارای تجربه کافی در بررسی و پیگیری و حل و فصل پرونده های کیفری، رویه دادگاه ها و دادسراها و قوانین مربوطه همچون قانون مبارزه با مواد مخدر، قاچاق کالا و ارز و سایر قوانین امور کیفری می باشد. نظر بگرید و مشکلی در قرارداد ملکی شما به وجود نیاید.

جرایم کاری وکیل کیفری

موضوعات وکالت در دعاوی کیفری شامل موارد ذیل است و توصیه می شود قبل از اقدام شخصی در مراجع قضایی از اطلاع رسانی های وکیل مجرب در دعاوی کیفری (وکیل) آگاه باشید.

حوزه های فعالیت وکیل کیفری

مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره

وظایف اصلی وکیل کیفری چیست؟

یکی از وظایف اصلی وکلای کیفری تهیه‌ی دعوی است. اگر وکیلی متعهد شده باشد تا به عنوان وكیل شاکی وکالت نماید، آن وقت می‌بایست مطالبات موكل خود را با شکوائیه كه تنظیم كرده است بیان كند. درعین حال، تهیه‌ی دفاعیه نیز وظیفه دیگری است که توسط وکیل پایه یک دادگستری انجام می‌شود. وکلایی که در این زمینه خدمت می‌کنند، می‌توانند نمایندگی و وکالت اشخاصی را که به دلیل ارتکاب جرمی مورد تحقیق قرار می‌گیرند و متهم هستند، عهده‌دار شوند. به عنوان مثال، وکلای کیفری پرونده جنایی فردی را که به قتل عمدی متهم شده است، بررسی می‌کنند و در نظر می‌گیرند  که آیا جرم مورد نظر به روشی مطابق قانون انجام پذیرفته‌‌است یا خیر، در نتیجه مشاهدات آن‌ها می‌تواند منجر به تقاضای تخفیف در مجازات بشود.

وکلای کیفری همچنین می‌توانند هنگام بازجویی و دادرسی نیز نقش فعالی داشته باشند. حتی در جدی‌ترین جنایات، عناصری را که موجب کاهش مجازات مجرم شود را همراه با شواهد و مدارک آن‌ها به دادگاه ارائه می‌دهند. موارد مورد بحث صرفا محدود به اتهامات قتل نیست. علاوه بر قتل‌های عمد و غیر عمد، وکلای کیفری می‌توانند در مواردی مانند سرقت، زورگیری و غارت در دادگاه‌های کیفری جهت دفاع یا تعقیب کیفری شرکت کنند.

به شرح ماده ۶۴  قانون آئین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، شروع به تعقیب متهم آغاز می گردد :

الف) شکایت شاکی یا مدعی خصوصی
ب) اعلام و اخبار ضابطان دادگستری، مقامات رسمی یا اشخاص موثق و مطمئن
پ) وقوع جرم مشهود، در برابر دادستان یا بازپرس
ت) اظهار و اقرار متهم
ث) اطلاع دادستان از وقوع جرم به طرق قانونی دیگر

مطابق با ماده ۳۳۵ قانون مذکور دادگاههای کیفری در موارد زیر شروع به رسیدگی می‌کنند :

الف ) کیفرخواست دادستان
ب ) قرار جلب به دادرسی توسط دادگاه
پ ) ادعای شفاهی دادستان در دادگاه

وکیل کیفری چه وظایفی دارد ؟

ویژگی‌های وکیل حرفه‌ای کیفری

از ویژگی‌های یک وکیل کیفری می‌بایست به برخورداری وی از تحصیلات آکادمیک کافی در زمینه‌ی وکالت امور جزایی و کیفری، داشتن علم و تجربه‌ی کاری کافی و حاذق و ماهر بودن ایشان در رسیدگی و بررسی پرونده‌ها و آشنایی با دادسرا و دادگاه‌ها و محاکم کیفری وهمچنین آشنایی کامل با قوانین دعاوی کیفری همچون قانون مجازات اسلامی، آیین دادرسی کیفری، قانون مبارزه با مواد مخدر، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و باقی قوانین مربوط به این زمینه‌ها اشاره نمود. همچنین به علاوه‌ی مسایل ذکر شده در بالا، به واسطه‌ی مواجهه‌ و روبرویی وکیل کیفری با امور جزایی و قوانین سخت مجازات کیفری که موجب درگیری عواطف حسی افراد می‌شوند و با توجه به سختی و خشونت موارد مختلف در پرونده‌های کیفری یک وکیل کیفری می‌بایست دارای ظرفیت کافی و بالای روحی و روانی برای مواجهه با چنین مواردی باشد.

وکیل کیفری جعل

به ایجاد سند یا امضا و مهر جعلی، دست بردن در اسناد و مدارک موجود با قلم بری، تراشیدن یا خراشیدن سند، الحاق چیزی به چک یا سند و یا پاک کردن نوشته و مهر، تغییر دادن تاریخ یا محتویات اسناد رسمی یا غیر رسمی بدون اجازه صاحب، اتصال نوشته به سند و… جعل می‌گویند.

جعل در قانون مجازات اسلامی جرم محسوب می‌شود و به موجب آن به فرد خاطی مجازاتی نظیر حبس یا پرداخت جریمه نقدی داده می‌شود.

در این شرایط چه فرد خطاکار باشید و چه شاکی، حضور یک وکیل کیفری در پرونده تان می‌تواند بسیار موثر باشد.

پیگیری جعل اسناد با وکیل کیفری

انواع جعل

به طور کلی جرم جعل در دو دسته بندی قرار می‌گیرد:

1.      جعل از نوع مادی

در این نوع جعل، شغل فردی که مرتکب جرم جعل شده مد نظر و ملاک نیست و فقط نوع عملی که انجام داده مطرح است. اگر فرد با قصد تقلب، مهر یا امضای کسی را کپی و استفاده کند یا تاریخ و محتوای یک سند را دستکاری کند به عنوان جاعل شناخته می‌شود. جاعل از دیدگاه حقوقی مجرم است و مستحق مجازات نقدی یا حبس است.

2.      جعل از نوع معنوی

به این نوع جعل، جعل مفادی هم گفته می‌شود. در جعل معنوی، کارکنان ادارات دولتی یا مراجع قضایی و ماموران خدمات عمومی، هنگام نوشتن قراردادها و اسناد مرتبط با شغل یا وظیفه شان مرتکب جرم جعل می‌شوند.

افراد مرتکب جعل معنوی اغلب:

  • محتوا یا مضمون یک نوشته یا قرارداد را تغییر می‌دهند.
  • مهر، امضا یا نوشته یک مقام رسمی را تحریف کنند.
  • یک موضوع باطل را صحیح جلوه می‌دهند (و یا برعکس).
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره

 

این نوع جعل مجازات سنگین تری دارد و ممکن است مرتکب بسته به شرایط پرونده، مجازاتی نظیر پرداخت جزای نقدی، حبس و یا هر دو را دریافت کند. در این شرایط وکیل کیفری در تهران، بسته به جرمی که صورت گرفته، دفاعیات خود را آماده کرده و به دادگاه ارائه می‌دهد.

ویژگی‌های یک وکیل جعل خوب

یک وکیل جعل باید این ویژگی‌ها را داشته باشد:

  • به امور کارشناسی جعل تسلط کامل داشته باشد.
  • به قوانین موجود، روند قضایی و آیین دادرسی دعاوی جعل اشراف داشته باشد.
  • با امور کارشناسی خط و امضا آشنا باشد.
  • علاوه بر داشتن دانش و تجربه کافی، منظم و پاسخگو باشد.

بهترین زمان برای حضور وکیل جعل در پرونده

برای این که روند دادرسی پرونده کوتاه تر شود و احتمال دریافت نتیجه بهتر بالاتر باشد، بهتر است از همان ابتدای پرونده از یک وکیل جعل کمک بگیرید. اگر وکیل از همان ابتدای کار با تمام جوانب پرونده آشنا باشد، بهتر می‌تواند شما را راهنمایی کند و تصمیمات درست تری را خواهد گرفت‌.

چرا برای جعل اسناد باید از وکیل کیفری کمک بگیریم ؟

وظایف وکیل جعل

قبل از مراجعه به وکیل کیفری در تهران، بهتر است بدانید که این وکیل یک سری وظایف دارد از جمله:

  • لوایح دفاعیه را به صورت جامع و بی نقصی تنظیم کند.
  • پرونده جعل را با تمام جزئیات مطالعه کند تا بتواند با اشراف کامل به موضوع، راه حل ارائه دهد.
  • در جلسات دادگاه که مرتبط با دعاوی جعل هستند شرکت کند.
  • به موعد دادرسی توجه کند و سروقت برای دادرسی حاضر شود.
  • نظریه کارشناسی را به صورت کامل و دقیق مطالعه کند. سپس در صورت نیاز در زمان مشخص شده به این نظریه اعتراض کند.

آیا در صورت عدم حضور وکیل در پرونده جعل همچنان امکان دارد که پرونده نتیجه خوبی داشته باشد؟

موضوعات کیفری نظیر جعل، موضوعاتی با حساسیت بسیار بالا هستند، از این رو کمک گرفتن از یک وکیل کیفری در تهران که باتجربه باشد الزامی است. اگر چه اکثر پرونده‌ها را بدون حضور وکیل می‌توان پیش برد اما حضور وکیل تاثیر بسیار مثبتی روی سرنوشت پرونده خواهد گذاشت.

 

وکیل کیفری سرقت

سرقت به ربودن مال منقول که متعلق به فرد دیگری است اشاره دارد. منظور از دارایی یا مال منقول، یعنی اشیایی که قابل انتقال باشد و بتوان آن را از جایی به جای دیگر منتقل کرد، بدون این که خود این دارایی یا محل قرارگیری آن آسیبی ببیند.

حال به وکیل کیفری ای که در خصوص پرونده‌های مرتبط با سرقت اتوموبیل، تلفن همراه، رایانه، سرقت مسلحانه، سرقت از منزل و… فعالیت کند، وکیل کیفری سرقت می‌گویند.

وکیل کیفری سرقت

ویژگی‌های یک وکیل سرقت خوب

برای این که یک وکیل کیفری در تهران و یا شهرستان‌ها بتواند پرونده را به خوبی پیش ببرد باید یک سری ویژگی‌ها داشته باشد از جمله:

  • دارای تسلط و تجربه کافی در خصوص انواع گوناگون پرونده‌های سرقت باشد از جمله سرقت مسلحانه، سرقت مقرون به آزار و…
  • به قوانین موجود در خصوص احکام کیفری سرقت، روند قضایی و آیین دادرسی پرونده‌های سرقت اشراف کامل داشته باشد.
  • هوش بالایی داشته باشد تا بتواند با کارآگاهانی که در خصوص سرقت فعالیت می‌کنند همکاری سودمندی داشته باشد.
  • خستگی ناپذیر باشد و تمام تلاشش را در جهت افشای حقایق به کار بگیرد.
  • پرونده‌های موفق مشابه داشته باشد و بتواند در تسریع دادرسی به موکل کمک کند.

مزایای حضور وکیل سرقت در پرونده

با حضور یک وکیل سرقت در پرونده از همان روز اول همه چیز طبق نظم خاصی پیش می‌رود و می‌توانید همه چیز را با خیالی آسوده به او بسپارید. برخی از مزایای حضور وکیل سرقت در پرونده شامل این مواردند:

  • اگر متهم فقط تعدادی از سرقت‌هایی که انجام داده را قبول کند، وکیل می‌تواند تعداد شاکیان واقعی را اثبات کند و از شواهدی که ارائه می‌دهند در دادگاه استفاده کند.
  • در صورتی که وکیل سرقت، وکالت متهم را به عهده گرفته باشد و متهم جرم را انکار کند و بی گناه باشد، می‌تواند به برائت او کمک کند.
  • بسته به شرایط و وضعیت پرونده، می‌تواند روی میزان مجازات تاثیر بگذارد.
  • به تشخیص میزان رد مال کمک شایانی می‌کند.
  • در جلسات دادگاه به علت تسلط بر قوانین، با اعتماد به نفس کامل از حقوق موکل خود دفاع می‌کند و نقش پررنگی در ارائه مدارک و رای نهایی خواهد داشت.

چرا برای سرقت باید از وکیل کیفری راهنمایی بگیریم .

مشاوره با وکیل سرقت

برای انتخاب یک وکیل کیفری در تهران برای سپردن پرونده سرقت به او، ابتدا باید با چند وکیل مشورت کنید تا ببینید که کدام یک بهتر می‌توانند وضعیت پرونده شما را پیگیری کنند. از آنجایی که این پروسه تا حد زیادی وقت گیر است می‌توانید کار را به موسسات حقوقی ای همچون موسسه عدالت آریایی بسپارید. ما در مجموعه عدالت آریایی به شما در داشتن انتخاب درست و احقاق تمام حق و حقوق تان کمک خواهیم کرد.

وکیل تجدید نظر کیفری

اگر چه قضات دادگاه موظف به اعلام یک رای نهایی درست و منصفانه با استناد به قوانین و مدارک موجود هستند، اما همیشه نمی‌توان گفت که رای صادره توسط قاضی بدون ایراد است. از آنجایی که قاضی در روز حادثه حضور نداشته و فقط به مستندات تکیه می‌کند ممکن است رای او به رسیدگی مجدد نیاز داشته باشد.

در این شرایط هم در دادرسی مدنی و هم کیفری، روش‌هایی وجود دارد که می‌توان به حکم صادر شده از دادگاه اعتراض کرد.

اگر حق اعتراض نسبت به حکم از طرفین دعاوی سلب نشده باشد، این امکان را دارند که اعتراض و درخواست تجدید نظر خود را اعلام کنند. بعد از موافقت با اعتراض، یک دادگاه دیگر که دادگاه تجدید نظر نام دارد تشکیل می‌شود و به پرونده این افراد رسیدگی خواهد شد.

کار وکیل تجدید نظر چیست ؟ - وکیل کیفری

مهلت درخواست تجدید نظر چقدر است؟

مهلت درخواست تجدید نظر برای افراد ساکن ایران ۲۰ روز و برای افرادی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند ۲ ماه است. این فرصت دقیقا از زمانی که دادگاه رای را ابلاغ کرد حساب می‌شود.

حال اگر متشاکیان چندین نفر باشند و یکی از آن‌ها ساکن خارج از کشور باشد، همه آن‌ها یک مهلت ۲ ماهه برای اعتراض دارند.

مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره

 

ضرورت حضور وکیل در پرونده تجدید نظر کیفری

دادگاهی که در خصوص تجدید نظر در پرونده کیفری برگزار می‌شود نسبت به دیگر دادگاه‌ها حساسیت بسیار بیشتری دارد. به همین خاطر باید از یک وکیل کیفری در تهران یا شهرستان که از تجربه و دانش کافی در این زمینه برخوردار است کمک بگیرید. وکیل این نوع پرونده‌ها باید با دقت بیشتری تمام جزئیات را بررسی کند زیرا رای نهایی در این دادگاه اعلام می‌شود.

وکیل تجدید نظر باید با وکیل اصلی پرونده متفاوت باشد. وکیل کیفری در تهران یا شهرستان‌ها که در زمینه دادگاه‌های تجدید نظر فعالیت می‌کند تمرکز خود را روی ارائه مدارک و جزئیاتی می‌گذارد که به دادگاه ارائه نشدند یا دادگاه به آن‌ها توجه کافی نداشت.

حضور وکیل تجدید نظر

آرای کیفری غیر قابل تجدید نظرخواهی

بر اساس قوانین موجود، اکثر دعاوی قابل تجدید نظر هستند و هر دو طرف می‌توانند اعتراض خود را ثبت کنند. اما بر اساس ماده ۴۲۷ قانون آیین دادرسی کیفری، امکان اعتراض به آرای زیر وجود ندارد و این آرا غیر قابل تجدید نظرخواهی هستند:

  • جرایم تعزیری که از نوع درجه هشت هستند.
  • جرایمی که در آن به پرداخت ارش یا دیه نیاز است و مبلغ دیه تعیین شده توسط دادگاه، کمتر از یک دهم دیه کامل است.

در چه مواردی می‌توان درخواست تجدید نظر کیفری را به دادگاه اعلام کرد؟

در شرایط زیر می‌توانید به رای صادره از دادگاه اعتراض کنید:

  • اگر از دیدگاه شما یا وکیل کیفری تان، رأیی که صادر شده بر اساس اصول شرعی و قانونی نبوده است.
  • اگر وکیل تجدید نظر کیفری با استناد به مواد قانونی تشخیص دهد که دادگاه صادر کننده حکم، صلاحیت لازم برای رسیدگی به پرونده و اعلام رای را نداشته است.
  • اگر مدارک، شواهد و یا اسناد جدیدی را پیدا کرده باشید که بر اساس آن‌ها بتوانید ادعای خود را ثابت کنید یا از خودتان در برابر اتهام وارده دفاع کنید.
  • اگر بر این باورید که دادگاه یا قاضی مربوطه توجه ویژه ای به مدارکی که ارائه داده اید نداشته و بدون در نظر گرفتن آن‌ها حکم نهایی را صادر کرده است.

صدور دادخواست تجدید نظر کیفری

وکیل دعاوی کیفری

دعاوی کیفری به دسته ای از دعاوی اطلاق می‌شوند که در خصوص انجام یک سری اعمال یا رفتارها هستند که قانون آن‌ها را جرم تلقی می‌کند و در قوانین برای آن‌ها مجازات مشخص شده است. این در حالیست که در دعاوی حقوقی، موضوع اختلاف در خصوص ارتکاب جرم نیست و اغلب اختلافاتی نظیر اختلافات مالی، مشکل در قراردادها و… رخ داده است.

نکته مهم در خصوص دعاوی کیفری این است که قبل از این که در دادگاه به آن‌ها رسیدگی شود، ابتدا در دادسرا پیگیری و بررسی می‌شوند. در این مرحله، تحقیقات مقدماتی ای روی پرونده انجام می‌شود تا وقوع یا عدم وقوع جرم تا حدی برای قانون گذار محرز شود. در مرحله بعدی، پرونده به دادگاه کیفری فرستاده می‌شود تا دادگاه رأیی را در این خصوص صادر کند.

دادگاه‌های کیفری در ایران نیز به دو دسته تقسیم می‌شوند: دادگاه کیفری ۱ و دادگاه کیفری ۲.

به جرایمی همچون زنا، تجاوز به عنف و قتل که اهمیت زیادی دارند و معمولا سنگین تر هستند در دادگاه کیفری ۱ رسیدگی می‌شود و دادگاه کیفری ۲ به رسیدگی به باقی جرایم می‌پردازد.

 

وکیل کیفری در تهران

وکالت یک حرفه است که به بخش‌های گوناگونی تقسیم می‌شود و یکی از آن‌ها وکالت کیفری است. یک وکیل کیفری در تهران یا شهرستان‌ها باید دارای تبحر و تجربه کافی در زمینه دعاوی کیفری باشد. همچنین باید با حق و حقوق و تکالیفی که قانون برای شاکی و متهم مشخص نموده آشنایی کامل داشته باشد.

وکیل کیفری باید ضمن داشتن اطلاعات کافی در خصوص ارکان جرم (ارکان مادی و معنوی)، با بیان قوی، جسارت زیاد و اعتماد به نفس بالا، به دفاع از حقوق موکل خود (چه متهم و چه شاکی) بپردازد.

امور کیفری اغلب با جان، مال و آبروی طرفین در ارتباط هستند به همین خاطر به اشخاص درگیر پرونده و خانواده آن‌ها تنش و استرس زیادی وارد می‌شود. در این شرایط ممکن است طرفین نتوانند درست فکر کنند و عمل کنند. پس یک وکیل کیفری به موکلش آرامش خاطر می‌دهد و تا انتهای مسیر رسیدن او به حقش در کنارش خواهد بود. همچنین وکیل ضمن مشاوره و آرامش خاطر دادن به موکلش، دفاعیات خود را به صورت کاملا شفاف تنظیم کرده و به دادگاه ارائه می‌دهد.

ما در مجموعه عدالت آریایی بهترین وکیل کیفری در تهران را به شما معرفی خواهیم کرد تا با شرکت در جلسات دادگاه، پیدا کردن مدارک و اسنادی که به اثبات یا کاهش جرم کمک می‌کنند و بررسی جزئیات دقیق پرونده، مانع از این شود که حق تان پایمال شود.

وکیل کیفری تمام تلاش خود را صرف می‌کند تا به بهترین نحو و بدون هیچ نقصی وظیفه خود که دفاع از تمام حق و حقوق موکلش است را انجام دهد. بر اساس اصل ۳۵ قانون اساسی کشور ما، هم شاکی و هم متهم این حق را دارند که در تمامی محکمه‌ها یک وکیل برای خود انتخاب کنند. همچنین در صورتی که فردی توانایی انتخاب وکیل را نداشت، باید شرایط و امکاناتی برای او فراهم شود که بتواند وکیلی را به خواست خودش انتخاب کند.

بهترین وکیل کیفری در تهران

هزینه وکیل کیفری

به هزینه ای که موکل موظف است در ازای خدمات وکیل و اموری که برای به نتیجه رساندن پرونده (حقوقی و کیفری) انجام می‌دهد به او پرداخت کند، حق الوکاله می‌گویند. این که میزان حق الوکاله پرونده کیفری چقدر است، به جرم صورت گرفته، شهرت وکیل و بسیاری عوامل دیگر بستگی دارد.

نکته شایان توجه این است که بر اساس قوانین مالیاتی، وکلای دادگستری و وکلایی که در محکمه‌های اختصاصی فعالیت دارند، باید حتما در وکالت نامه‌هایشان مبلغ حق الوکاله پرونده کیفری را ذکر کنند. سپس رقمی حدود ۵ درصد از آن را تمبر الصاق و ابطال کنند که این هزینه بابت علی الحساب مالیاتی روی وکالت نامه، دریافت می‌شود. طبق ماده ۱۰۳ قانون مالیات‌های مستقیم، اگر وکالت نامه ای که وکیل ارائه می‌دهد بدون تمبر مالیاتی باشد، فاقد اعتبار است.

در خصوص هزینه وکیل کیفری در تهران یا شهرستان‌ها باید گفت که عرف و توافق میان طرفین، معیاری است که مبلغ دقیق حق الوکاله را مشخص می‌کند. اگر چه در قانون، برای حق الوکاله پرونده‌های گوناگون اعم از کیفری و حقوقی تعرفه خاصی مشخص شده است، اما وکیل می‌تواند مبلغی بالاتر یا پایین تر از این تعرفه را طلب کند و این موضوع منع قانونی ندارد.

هزینه تمبر مالیاتی یک وکیل دادگستری به چه صورت است؟

زمانی که یک پرونده وارد جریان دادرسی شود معمولا باید مراحل گوناگونی را طی کند از جمله مرحله بدوی، تجدید نظر و اجرای حکم. در این شرایط موکل باید میزان و حدود اختیاراتی که وکیل دارد را به خوبی مشخص کند. زیرا این که وکیل باید تا چه مرحله ای پرونده را پیگیری کند، تاثیر زیادی روی میزان حق الزحمه دریافتی دارد. علاوه بر این، وکیل موظف است که در هر کدام از مراحل ذکر شده، وکالت نامه ای که امضا شده و به آن تمبر مالیاتی الصاق شده است را تحویل دادگاه دهد.

آیا در شرایطی که وکیل کیفری باید سفری به خاطر پرونده داشته باشد، هزینه‌های این سفر بر عهده موکل او هستند؟

مسلما بله. علاوه بر این اگر اقدام به اخذ وکیلی کنید که محل کار و زندگی او در شهری به جز شهر شما است، هزینه‌های مرتبط با سفر را خودتان باید پرداخت کنید.

هزینه تمبر دادگستری چقدر است ؟

رقم حق الوکاله ای که قانون برای پرونده‌های کیفری تعیین کرده چقدر است؟

  • در دعاوی کیفری ای نظیر سرقت حدی (سرقت مستوجب حد) و دعاوی کیفری با مجازاتی نظیر جزای نقدی، شلاق، قصاص عضو (دیه عضو) و حبس کمتر از ۱۰ سال، تعرفه حق الوکاله حداکثر ۵,٠٠٠,٠٠٠ ریال است.
  • در جرایم محاربه و دعاوی کیفری ای که مجازات آن‌ها شامل قصاص نفس (اعدام)، دیه نفس، مجازات حبس ١٠ سال و یا بالاتر باشد، حداکثر مبلغ ١٠,٠٠٠,٠٠٠ ریال است.

چه مواردی سبب افزایش حق الوکاله وکیل کیفری می‌شوند؟

مدرک تحصیلی، تعداد سال‌های خدمت و حوزه قضایی محل خدمت، روی افزایش هزینه وکیل کیفری در تهران و شهرستان‌ها تاثیر دارند. به طور کلی:

  • به حق الزحمه وکلای دارای مدرک کارشناسی ارشد ۵٪ مبلغ پایه و به حق الزحمه وکلای دارای مدرک دکترا ۱۰٪ مبلغ پایه اضافه می‌شود.
  • به ازای هر سال وکالت، سنوات خدمت در دستگاه قضایی و عضویت در هیئت علمی ۱٪ به مبلغ پایه حق الوکاله اضافه می‌شود. این افزایش حق الوکاله برای حداکثر ۳۰ سال سابقه است و ۲۰٪ به مبلغ پایه اضافه می‌کند.
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره

 

بهترین وکیل کیفری

هر وکیل کیفری در تهران و شهرستان‌ها صلاحیت دفاع از شما و پرونده تان را ندارد و از آنجایی که تشخیص یک وکیل خبره دشوار است در اینجا به چندین ویژگی وکلای حرفه ای در زمینه کیفری اشاره می‌کنیم. وکیل کیفری باید:

  • اطلاعات جامع، کافی و به‌روزی در زمینه جرایم کیفری داشته باشد. برای مثال اگر قانون گذاران یکی از بندها یا تبصره‌های قانون را تغییر دادند، وکیل باید از آن آگاه باشد.
  • تسلط کاملی روی جرم شناسی و قوانین پزشکی قانونی داشته باشد.
  • با علوم مرتبط با علوم انسانی نظیر روانشناسی آشنا باشد. وکیل کیفری در تهران یا شهرستان‌ها باید بر علم شخصیت شناسی تسلط داشته باشد و در مواقع لزوم از تکنیک‌های روانشناسی برای آرام کردن موکل و القای حس امنیت به او استفاده کند. از آنجایی که ممکن است موکل با به یاد آوردن روز حادثه دچار حمله عصبی شود، وکیل باید بتواند به خوبی این شرایط را مدیریت کند و از تحت فشار قرار دادن او خودداری کند.
  • وقت شناس باشد و به موقع در جلسات مشاوره یا جلسات دادگاه حضور پیدا کند. یک وکیل کیفری خبره و باتجربه می‌داند که در دعاوی کیفری، زمان مسئله بسیار مهمی است و تلاش می‌کند تا روند دادرسی هر چه سریع تر پیش برود.
  • عادل و منصف باشد و تنها به فکر منافع خود نباشد.
  • باحوصله و صبور باشد. همچنین هنگام مراجعه موکل به او، علاوه بر بررسی دقیق پرونده، سخنان موکل را هم با دقت یادداشت کند تا از آن‌ها برای مستندسازی و جمع آوری ادله لازم استفاده کند.
  • توانایی تحلیل قوی ای داشته باشد. به این صورت که بتواند بعد از خواندن پرونده با تکیه بر دانش بالایی که دارد، نتیجه و رای نهایی احتمالی را به موکل خود بگوید.
  • به طور مداوم در حال مطالعه و کاوش باشد. وکیل باید از طریق اخبار و پرونده‌هایی که مختومه شده اند، تجربیاتی کسب کند و با علم کافی در جلسات دفاع از موکل در دادگاه حاضر شود.
  • صادق و رازدار باشد. وکیلی که بتواند قابل اعتماد بودن خود را نشان دهد، می‌تواند به موکل حس امنیت را منتقل کند.
  • مسئولیت پذیری و تعهد به کار بالایی داشته باشد. با دانستن این موضوع که فعالیت او تاثیر چشمگیری روی سرنوشت طرفین پرونده دارد، در جمع آوری ادله یا تحقیق روی پرونده کوتاهی نکند و مسائل را پشت گوش نیندازد.
  • روحیه قوی ای داشته باشد و با تلاش و پشتکار فراوان سعی در کشف حقایق کند. مسلما یکی از ویژگی‌هایی که یک وکیل به هیچ عنوان نباید داشته باشد، ناامید شدن است. وکیل کیفری باید علاوه بر حفظ روحیه خود، به موکلش هم روحیه بدهد.
  • دارای اعتماد به نفس، شجاعت و جسارت باشد و روحیه عدالت جو و حق طلبی داشته باشد.
  • بتواند به بهترین شکل ممکن در برابر ادعاهای مطرح شده پاسخگو باشد. یک وکیل کیفری خوب به هیچ عنوان نباید کنترل خود را از دست بدهد یا از کوره در برود. وکیل باید بداند که در جلسات دادگاه هر گونه اتهامی ممکن است به موکل او وارد شود و عصبانی شدن او همه چیز را بدتر می‌کند.

تلاش ما در مجموعه عدالت آریایی بر این است که یک وکیل کیفری در تهران را به شما معرفی کنیم که تمام ویژگی‌های نام برده را داشته باشد و به شما در احقاق حق و حقوق تان کمک کند.

بهترین وکیل کیفری

وکیل پرونده کیفری

توانایی دفاع از حق و حقوق خود در دادگاه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، تا جایی که اگر به درستی انجام نشود ممکن است باعث شود رای دادگاه بر علیه تان باشد. در صورتی که دادگاه شما را متهم کند، ممکن است اتفاقات ناگوار و سرنوشت سازی رخ دهند که مجبور شوید آسیب ناشی از آن‌ها را تا سال‌های متمادی به دوش بکشید.

امر دفاع از خود خصوصا در پرونده‌های کیفری اهمیت دارد زیرا احکام صادره برای این جرایم اغلب بسیار سنگین هستند و در صورت عدم دفاع درست حتی ممکن است فرد به قصاص نفس محکوم شود.

در این شرایط یک وکیل کیفری در تهران یا شهرستان‌ها وکالت پرونده شما را به عهده می‌گیرد و دلسوزانه همچون یک راهنما و مدافع تا آخر مسیر پا به پای شما خواهد آمد.

هر شخصی در پرونده کیفری تا چند وکیل می‌تواند انتخاب کند؟

داشتن یک وکیل جزایی یا کیفری در پرونده‌های مرتبط با امور کیفری یک امر ضروری است. نکته قابل ذکر این است که بر اساس ماده ۳۸۵ قانون آیین دادرسی کیفری در محکمه‌های کیفری دسته یک همچون تجاوز به عنف، هر کدام از طرفین می‌توانند حداکثر سه وکیل کیفری داشته باشند.

نحوه طرح شکایت کیفری

اگر رفتاری (از جمله فعل یا ترک فعل) از شخص سر بزند که برای آن جرم انگاری شده باشد، بر اساس قانون مجازات اسلامی، قاضی می‌تواند نوع مجازات این جرم را تعیین کند. اما قبل از این که مجازات تعیین شود، باید شکایتی برای جرم صورت گرفته انجام شده باشد که تنظیم شکایت را وکیل کیفری انجام می‌دهد.

اگر چه خود شاکی هم می‌تواند شکایت را تنظیم کند اما بهتر است شکوائیه توسط یک وکیل کیفری در تهران یا شهرستان صورت بگیرد که به قوانین موجود اشراف دارد. برای شروع مراحل تنظیم شکایت، قبل از هر اقدامی باید به دادسرای محل وقوع جرم بروید.

طرح این شکایت کیفری باید خطاب به ریاست محترم دادسرا باشد و اطلاعات و مشخصات متشاکی (شخصی که از او شکایتی دارید) به طور دقیق نوشته شود. بعد از آن باید عنوان جرم، محل و زمان وقوع آن، مدارک و ادله برای اثبات ادعا و شرح کامل شکایت و جرم نوشته شود و پس از پیوست کردن به شکواییه تحویل دادسرا داده شود.

بعد از آن به دستور مقامات قضایی، پرونده مورد نظر وارد مرحله تحقیقات مقدماتی شده و ضابطین قضایی برای کسب اطلاعات و تحقیق در خصوص پرونده وارد عمل می‌شوند. پس از به پایان رسیدن تحقیقات، پرونده به دادیاری یا بازپرسی فرستاده می‌شود تا در خصوص جرم صورت گرفته اظهار نظر شود. در نهایت نیز یکی از این رای‌ها داده می‌شود:

  • موقوفی تعقیب
  • منع تعقیب
  • قرار مجرمیت

مزایای استفاده از یک وکیل خوب در پرونده‌های کیفری

وکلای در اکثر پرونده‌های حقوقی می‌توانند حتی در صورت عدم حضور موکل خود نیز وکالت او را بر عهده گرفته و در دعوی‌های کیفری به وکالت و نمایندگی او شرکت نمایند. پرونده‌های کیفری از این قانون مستثنی بوده و نیازمند حضور شخص متهم هستند و وکیل کیفری زمانی می‌تواند وارد میدان گردد که تحقیقات اولیه و مراحل دادرسی به اتمام رسیده باشد. چرا که تنها کسی که متهم به جرم‌های کیفری‌است شخصا می‌تواند پاسخگو بوده باشد و کسی نمی‌تواند به وکالت او این کار را انجام دهد.

وکیل پایه یک دادگستری می تواند شکایت را بررسی کرده و جرمی را که موکلش بنا بر اقدام قانونی در کلانتری و دادستانی به آن متهم شده‌است و همچنین مجازات وی را مورد تجدید نظر قرار دهد.

استفاده از حضور وكیل کیفری یا وکیل جنایی در امور و دعاوی كیفری نه تنها دلیلی است برای دفاع بهتر در محاکم، بلكه می‌تواند به نحوه‌ی طرح شکایت، نوع شكایت و زمان طرح شكایت و ضمانت‌های مربوطه نیز بستگی داشته باشد. به عنوان مثال ، چگونگی تنظیم لایحه ، اظهارنامه ، نحوه‌ی تنظیم شکوائیه‌ حائز اهمیت است.

نکته مهمی که در این ویژگی بسیار خاص است این است که اگر پرونده‌ی کیفری داشته باشید، فقط یک بار امکان مطرح کردن آن وجود دارد و طرح مجدد آن ممکن نیست، نتیجه گیری اشتباه، حقوق موکلین را ضایع کرده و علاوه بر آن ،هزینه‌های دادگاه خسارات جدیدی به بار می‌آورد و حتی زمان از دست رفته را نیز از بین می‌برد. داشتن وکیل کیفری حاذق باعث خواهد شد در اسرع وقت با بهترین شکل شکوائیه تنظیم‌کرده و به امور خود رسیدگی نمایید.

سوالات متداول درباره وکیل کیفری

وکیل کیفری یک متخصص حقوقی است که در دفاع از افراد یا سازمان های متهم به جرایم جنایی تخصص دارد. آنها در طول مراحل قانونی، از تحقیقات اولیه تا محاکمه و فراتر از آن، نمایندگی قانونی، مشاوره و پشتیبانی را به مشتریان خود ارائه می کنند.
برای تبدیل شدن به یک وکیل جنایی، باید مدرک حقوق از یک دانشکده حقوق معتبر داشته باشید، در آزمون وکالت در حوزه قضایی خود قبول شوید و تجربه کار به عنوان وکیل را کسب کنید. برخی از وکلای جنایی نیز با گذراندن دوره های آموزشی اضافی یا گواهینامه های حقوق جزا، تخصص بیشتری را انتخاب می کنند.
وکلای جنایی طیف گسترده ای از پرونده ها را مدیریت می کنند، از جمله جنایات و جنایات مانند DUI، جرایم مواد مخدر، سرقت، حمله و قتل. آنها همچنین ممکن است در جرایم یقه سفید، مانند کلاهبرداری یا اختلاس، و در مواردی که مربوط به جنایت باشد، نماینده مشتریان باشند.
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره