شرب خمر یعنی نوشیدن مایعات مست کننده ( شراب خواری). در آیه 219 سوره بقره خداوند شرب خمر و قمار را گناه کبیره اعلام می کند. قانون به تبعیت از شرع مقدس شرب خمر را جرم انگاشته است. مجازات شرب خمر از جمله حدود شرعی است ، یعنی مجاراتی که نوع و میزان و کیفیت آن در اسلام مشخص است. شراب گرفته شده از انگور ، خرما ، کشمش و جو و حتی شرابی که از ارزن و گندم گرفته می شود جزء مصادیق مشروبات الکی محسوب می شود . علاوه بر این مایعات الکلی که از طریق شیمیایی ایجاد می شوند مانند: ودکا ، شامپاین و مواردی از این دست از جمله مصادیق مشروبات الکی می باشند .
مصرف انواع مُسکِرات (سُکرآور، مست کننده) از قبیل خوردن، تزریق و تدخین آن کم باشد یا زیاد، جامد باشد یا مایع، مست کند یا نکند، خالص باشد یا مخلوط به گونه ای که آن را از مسکر بودن خارج نکند، موجب حد است.
خوردن آب جو مُسِکر موجب حد است هرچند مستی نیاورد. حد مصرف مسکر، 80 ضربه شلاق است. باید این نکته را هم در نظر داشت که مصرف مشروبات الکی چه موجب مستی شود و چه موجب مستی نشود ، صرف استعمال کردن ، مجازات گفته شده را در پی خواهد داشت .
البته علاوه بر این مجازات حدی ، قانونگذار در ماده 701 قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات نیز گفته است که : ” هرکس به طور علنی در اماکن و معابر و مجامع عمومی مشروبات الکی استعمال کند، علاوه بر مجازات حد شرعی شرب خمر به دو تا شش ماه حبس تعزیزی محکوم خواهد شد ” .
بنابراین می توان گفت مجازات شرب خمر به طور کلی در موارد زیر است :
- مجازات حدی 80 ضربه شلاق بعلاوه
- حبس تعزیری دو تا شش ماه
مجازات شراب خواری برای غیر مسلمان
غیرمسلمان تنها در صورتی که تظاهر به مصرف مسکر کند، محکوم به حد میشود و در غیر اینصورت اگر مصرف مسکر توسط غیرمسلمان، علنی نباشد ولی درحالت مستی در معابر عمومی ظاهر شود به مجازات مقرر برای تظاهر به عمل حرام محکوم میشود.
مستند ماده 701 قانون مجازات اسلامی، هر کس متجاهراً و به نحو علن در اماکن و معابر و مجامع عمومی مشروبات الکلی استعمال نماید، علاوه بر اجرای حد شرعی شربخمر به دو تا شش ماه حبس تعزیری محکوم میشود.
مجازات خرید و فروش و ساختن مشروبات
علاوه بر نوشیدن شراب ، خرید و فروش و ساختن آن نیز مجازات دارد. هرکس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا بفروشد یا در معرض فروش قراردهد یا حمل یا نگهداری کند یا در اختیار دیگری قراردهد به شش ماه تا یک سال حبس و تا هفتاد و چهار(۷۴)ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان پنج برابر ارزش عرفی(تجاری) کالای یادشده محکوم میشود.
تدارک مکان جهت استعمال مشروبات الکلی
فردی که محلی جهت شرب خمر دایر نماید یا مردم را به آنجا دعوت کند، به سه ماه تا دو سال حبس و (۷۴) ضربه شلاق و یا از یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی یا هر دو آنها محکوم خواهد شد و در صورتی که هر دو مورد را مرتکب شود (دایر کردن محل و دعوت مردم) به حداکثرمجازات محکوم خواهد شد.
موسسه حقوقی بین المللی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکیل کیفری تهران تا انتهای مسیر حقوقی همراه شماست.
منبع: گوگل