مطابق ماده 730 قانون تعزیرات «هر کس به طور غیرمجاز محتوای در حال انتقال ارتباطات غیرعمومی در سامانههای رایانهای,مخابراتی,امواج الکترومغناطیسی یا نوری را شنود کند به حبس از شش ماه تا سه سال یا جزای نقدی از بیست میلیون ریال تا شصت میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد».
مرتکب جرم شنود غیرمجاز که کارمند دولت یا نهادهای حکومتی و عمومی یا از اعضای نیروهای مسلح و متصدی شبکههای رایانهای یا مخابراتی باشد یا اینکه جرم به صورت سازمانیافته ارتکاب یافته باشد به 16 ماه و یک روز حبس تا دو سال یا جزای نقدی تا چهل میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. تکرار جرم شنود غیرمجاز رایانهای برای بار سوم، محرومیت از خدمات الکترونیک عمومی از یک ماه تا یک سال را در پی دارد.
به گزارش سازمان قضایی نیروهای مسلح، مجازات اشخاص حقوقی برای بار اول پرداخت جزای نقدی از 120 میلیون ریال تا 240 میلیون ریال و تعطیلی از یک تا 9 ماه است. در صورت تکرار جرم توسط شخصیت حقوقی، تعطیلی موقت از یک تا پنج سال در انتظار مرتکب خواهد بود.
آیا نصب میکروفن برای شنود مکالمات پرسنل در محل کار بدون اطلاع ایشان جرم است؟
بله, بر اساس قانون جرایم رایانه ای, این عمل بدون اطلاع کارکنان جرم است و مجازات دارد. اصولا شنود یا استراق سمع به دو دسته تقسیم می گردد: شنود مجاز و غیر مجاز.
شنود قانونی یا مجاز, شنودی است که طبق قانون به دستور قاضی دادگاه برای احقاق حقوق اشخاص انجام شود و یا به امنیت کشور مربوط باشد. در غیر این صورت غیر قانونی است و در قانون جرم شناخته شده و برای آن مجازات تعیین گردیده است.
نکته: این مطلب در تاریخ 26 مرداد نوشته شده و اعداد ذکر شده در ماده قانون 730 هر سه سال یکبار افزایش پیدا کرده و مبلغ حکم خیلی بیشتر از مبلغ ذکر شده می باشد.
برای اطلاعات بیشتر با مشاوران و وکلای با تجربه و حرفه ای موسسه حقوقی عدالت آریایی در ارتباط باشید.
منبع: گوگل