قبل از هر اقدامی برای انتخاب یک وکیل برای انجام امور حقوقی خود باید بدانید که یک وکیل متخصص در امور حقوقی چه ویژگیهایی باید داشته باشد. از آنجایی که همه افراد در طول زندگی خود دچار مشکلات حقوقی، خانوادگی و پروندههای قضایی خواهند شد، نیازمند مشاوره و بهرهمندی از یک وکیل پایه یک دادگستری خبره در آن زمینه هستند که پروندههای خود با خیال راحت به او محول کنند.
همانطور که انتخاب یک وکیل خوب هم همانند انتخاب پزشک خوب کار سختی است؛ مخصوصا انتخاب وکیلی که در تمامی زمینههای وکالت مانند: مشاوره حقوقی، وکیل خانواده، وکیل ملکی، وکیل حقوقی، وکیل چک و امور مالی، وکیل شرکتها و … تخصص داشته باشد. اگر آن وکیل آگاهی کامل و اطلاعات بروز را نداشته باشد نمیتواند به خوبی از حقوق موکل خود دفاع کند. داشتن دانش روز برای وکالت در اموری همانند: جرائم رایانهای، حقوق فضای مجازی و اینترنت و مسائل حقوقی مربوط به استارتاپها برای یک وکیل دادگستری خوب و حرفه ای امری ضروری است.
وکیل کیست و چه اموری را میتواند انجام دهد؟
وکیل به کسی گفته میشود که برای انجام امور حقیقی و یا حقوقی از طرف شخص دیگری برای عقد وکالت برای انجام کاری مامور میشود. در چهارچوب قانون مدنی وکالت امری جایز است و طرفین آن وکیل و موکل نامیده میشوند. حتما تا به حال عبارات وکیل قضایی، وکیل اداری، وکیل پایه یکم دادگستری، وکیل پایه دو دادگستری، وکیل کاری و …. را شنیدهاید.
میتوان گفت وکیل پایه یک دادگستری بهترین و با تجربهترین وکلا هستند که بر تمام امور وکالت و حقوقی تجربه دارند.
وکیل پایه یک باید دارای شرایطی از جمله موارد زیر باشد:
- حداقل دارای مدرک لیسانس در رشته حقوق باشد
- در آزمون وکالت پذیرفته شده باشد
- دوره کارآموزی وکالت که دو سال میباشد را گذرانده باشد
- صلاحیت او از هر لحاظ از جمله شرایط عمومی، اخلاقی و مذهبی تایید شده باشد
- دوره وکالت پایه دو (مخصوص وکلای ماده 187) را تمام کرده باشد
- آزمونهای تشریحی و مصاحبه های علمی را با موفقیت پشت سر گذاشته باشد
وکلایی که مراحل ذکر شده را با موفقیت گذرانده باشند درجه وکیل دادگستری را دریافت میکنند و میتوانند در تمامی محاکم حقوقی و کیفری بدون هیچ محدودیتی به پروندههای قضایی و پذیرش وکالت اقدام کنند.
یک وکیل پایه یک میتواند به عنوان وکیل پایه یک دادگاه خانواده در امور خانواده و طلاق، وکیل پایه یک در امور حقوقی، وکیل پایه یک در امور ثبتی، وکیل پایه یک در امور ملکی و انجام مشاوره حقوقی امور وکالت به فعالیت بپردازد.
موسسه حقوقی بین المللی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکیل تهران تا انتهای مسیر حقوقی همراه شماست.
ویژگیهای یک وکیل دادگستری خوب چیست؟
وکیلی که صرفا پروانه و مجوز وکالت داشته باشد را نمیتوان وکیل خوب به شمار آورد. زیرا باید ویژگیهای دیگری از جمله مهارت و توانایی در وکالت، شخصیت و اخلاق صحیح در وکالت را نیز داشته باشد تا بتواند از حق موکل خود به خوبی دفاع کند. قبل از پیدا کردن وکیل در هر حوزهای باید تخصص و توانایی او در پروندههای حقوقی و میزان حق الوکاله بررسی شود. تبلیغات بیش از اندازه یک وکیل به تنهایی قابل اعتماد و معیاری برای انتخاب یک وکیل نیست. تنها داشتن یک تبلیغ و یک شماره تلفن وکیل، نمیتواند شما را به بهترین وکیل برساند.
ویژگی های وکیل حرفه ای در امور وکالت
دلسوزی و احساس مسولیت یک وکیل برای انجام و پیشبرد سریع امور موکل خود باید دغدغه یک وکیل دلسوز و کار بلد باشد.
وکیل هم مثل پزشک باید امانت دار و محرم اسرار باشد و تحت هیچ شرایطی نباید اطلاعات شخصی پرونده موکل خود را فاش نماید.
تخصص یک وکیل دادگستری از مهم ترین ویژگیهای یک وکیل خوب است و به دلیل اینکه وکالت یک حرفه دقیق و پیچیده است در صورت عدم دانش کافی وکیل و کمبود تخصص میتواند سرنوشت موکل خود را به خطر بیاندازد.
تجربه وکیل خوب را میتوان در میزان پرونده های موفق او جستجو کرد. همچنین با پرس و جو کردن از دوستان و آشنایان در رابطه با تبحر و تجربه وکیل و دریافت شماره تلفن وکیل میتواند در پیدا کردن یک وکیل خوب موثر باشد.
صداقت در امر وکالت و راستگویی وکیل در انجام فرایند پرونده مهم ترین اصول اخلاقی است که یک وکیل خوب باید رعایت کند. یک وکیل راستگو فقط به فکر دریافت حق الوکاله خود نیست و موکل خود را در جریان تمام پستی و بلندیهایی که در طول پرونده قرار است رخ دهد، قرار میدهد.
یک وکیل با روابط عمومی قوی، میتواند به سرعت روند پرونده را پیش ببرد و موفقیت بیشتری را در روند پرونده ایجاد کند. یک وکیل با روابط قوی، شبکه ای از دوستان و همکاران حرفه ای را برای مشورت دارد که میتوان با دادن شماره تلفن وکیل های دیگر، موکل خود را به آنها متصل کند.
انواع خدماتی که وکیل پایه یک ارائه میدهد:
وکیل پایه یک دادگاه خانواده
وکیل پایه یک دادگاه خانواده واقف به امور حقوقی خانواده از جمله: مهریه، مطالبه مهریه از دادگاه، طلاق توافقی، طلاق به درخواست زوج و زوجه، امور نفقه، شرط نصف دارایی، فسخ نکاح و الزام به تمکین، اعسار از پرداخت مهریه، حضانت، رجوه، عده، نامزدی و خسارتهای برهم زدن آن، شروط ضمن عقد، اذن پدر در ازدواج، جهیزیه، ازدواج دائم یا موقت و صیغه، ازدواج مجدد، اجرت المثل دوران زوجیت، اهدای جنین، حضانت فرزندان و … باشد و مشکلات بین زوج و زوجه را حل و فصل نماید. البته باید توجه داشته باشید تمامی وکلا میتوانند وکالت همه پروندههای حقوقی رابه عهده گیرند، ولی وکیلی که به عنوان وکیل پایه یک دادگاه خانواده شناخته میشود، تسلط و آشنایی بیشتری با مسائل و امور خانواده دارد.
یک وکیل پایه یک دادگاه خانواده با مطالعه کامل پرونده و بررسی تمام جوانب، اول سعی در برقراری صلح و سازش بین زوجین میکند و اگر این امکان وجود نداشته باشد با ارائه مشاورههای صحیح پرونده را در کمترین زمان ممکن و با بهترین نتیجه به پایان میرساند.
از ویژگیهای مهم وکیل پایه یک دادگاه خانواده تخصص و تجربه او در این زمینه است. وکیل پایه یک دادگاه خانواده با تجربه میتواند با ارائه مشاورههای تخصصی منافع موکل را حفظ کند و در تصمیم گیریهای سخت و پیچیده بهترین راهکار را پیش روی موکل قرار دهد.همچنین به پایان رساندن پرونده خانوادگی بدون بروز مشکل از مهارت های یک وکیل پایه یک دادگاه خانواده خبره است. از دیگر ویژگی های وکیل پایه یک دادگاه خانواده سوابق او و تعداد پرونده های موفق او در حوزه خانوده است.
وکیل متخصص املاک یا وکیل ملکی
زمانی که افراد با مشکلات حقوقی در زمینه ملک و زمین روبرو میشوند نیاز به وکیل ملکی متخصصی در زمینه دعاوی ملکی دارند تا با مشاوره و راهنماییهای او به حقوق خود برسند. در اصل یک وکیل ملکی در دعاوی حقوقی و کیفری مربوط به اموال غیر منقول تخصص دارد.
ویژگیهای وکیل امور ملکی:
دانش و تخصص یک وکیل خوب در امور ملکی، حقوقی، کیفری و ثبت مربوط به املاک باعث میشود تا درصد موفقیت پرونده ملکی بیشتر باشد.