20:00 - 16:00

ساعات کاری شنبه تا چهارشنبه

20:00 - 16:00

ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه

توهین به کارمند دولت و مجازات آن

جرم توهین به کارمند دولت

راهنمای مطالعه این مطلب

توهین و اهانت از ریشه وهن گرفته شده‌اند و به معنی سست کردن، ضعیف کردن و خوار و خفیف کردن آمده‌اند. مقام قضایی و دادگاه‌ با در نظر گرفتن عرف، عادت، زمان، مکان، شخصیت و وضع اجتماعی طرف به‌طور کامل و صریح ارزیابی و حکم آن را بیان می‌کند. زمانی که دو نفر به بحث و گفتگو با یکدیگر می پردازند دعوای آنها بالا می‌گیرد و یکی از طرفین توان صحبت کردن و مقابله با طرف مقابل را به درستی ندارد به این ترتیب از روش توهین استفاده میکند. توهین در فرهنگ اسلامی هم یک عمل قبیح و زشت و ناپسند به شمار می آید.

انواع توهین:

  • ساده: توهینی می باشد که وصف مجرمانه ای دارد اما هیچ کیفیت مشدد و تشدید ای ندارد. طبق ماده‌ی ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی توهین به افراد اگر شامل حد قذف نباشد، موجب مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و یا جزای نقدی از پنجاه هزار تا یک میلیون ریال خواهد بود.
  • مشدد: شامل توهین‌هایی می گردد که به واسطه بلندی مرتبه یا شخصیت وی مجازات های آنها سنگین و شدت یافته است.

شرایط تحقق جرم :

  • عنصر قانونی جرم: یعنی این که باید آن عملی که انجام شده از لحاظ قانونی جرم شناخته شده باشد.
  • عنصر مادی جرم: یعنی اعمال و رفتار زشت از قبیل: گفتار، کردار و حتی حرکت ها و اشارات دست و چشم است تا بتوانیم بگوییم جرم عنصر مادی دارد.
  • عنصر روانی جرم: عنصر روانی جامعه موضوع مورد بحث قرار می‌گیرد که آیا شخصی که توهین کرده است به شخص دیگر قصد و نیت آن از این توهین عمدی بوده است و خواسته است که طرف مقابل را آزار و اذیت کند و یا اینکه قصد و هدفی نداشته است و به طور اتفاقی توهین کرده است.

یک جرم مقید است یا یک جرم مطلق؟

جرمی می باشد که به آن جرم مطلق گفته می شود چرا که نتیجه آن مد نظر نمی باشد و همچنین برای تحقق پیدا کردن جرم توهین نیازی به اذیت شدن طرف مقابل و رفتن آبروی او نمی باشد. مطلق بودن جرم توهین به معنی اینکه نتیجه آن منتفی باشد نیست بلکه هدف و نیت آن است که نتیجه چه تحقق پیدا کند و چه نکند آن جرم به وقوع پیوسته است.

 

فرق توهین و افترا :

در توهین وقتی که شخص توهین می کند؛ قصد کوچک کردن و خوار شمردن طرف مقابل را دارد و قصد اینکه به طرف مقابل جرمی را نسبت دهد را ندارد مانند اینکه به شخصی بگوییم تو کافر هستی. اما در افترا شخصی که افترا می زند می‌خواهد جرمی را به طرف مقابل بدون داشتن مدرک و با مدرک جعلی نسبت دهد به عنوان مثال به طرف مقابل بگوییم تو مواد مخدر حمل کرده‌ای.

توهین به کارمند دولت:

قانون گذار برای اینکه حریم کارمندان دولت حفظ گردد و به آنها توهین و بی احترامی نشود در این باره ماده قانونی را تنظیم کرده است. بر اساس ماده ۶۰۸ و ۶۰۹ قانون مجازات اسلامی هر کسی که به کارمندان دولت اهانت کند، علاوه بر جزای نقدی و شلاق به مجازات حبس نیز محکوم می گردد.

 

موسسه حقوقی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکیل کیفری تهران تا انتهای مسیر حقوقی همراه شماست.

منبع:گوگل

 

در اینجا می توانید پاسخ سوالات خود و کاربران دیگر را مشاهده کنید:

احساس خود را درباره این مطلب بگویید 0 نظر

1 0
توهین به کارمند دولت و مجازات آن
مونا ترابی

مونا ترابی

وکیل پایه یک دادگستری ، مدیر مؤسسه عدالت آریایی

درخواست مشاوره
مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره