چک وسیله دریافت و پرداخت وجه است و به جای پول نقد بکار می رود با وجودیکه وصول چک ذاتاً تجارتی نیست ولی بعضی از مقررات قانون تجارت مانند ضمانت صادر کننده و مسئولیت تضامنی ظهرنویسان و اعتراض و غیر، شامل چک نیز می شود. در برخی از موارد در چک اختلافی بین مبلغ به عدد و حروف دیده می شود؟ از نظز قانونی کدام مورد درست است؟
تفاوت مبلغ به حروف و عدد در چک
به موجب قانون اختلاف در مفاد مبلغ عددی و حروفی ملاک مبلغ به حروف می باشد. مطابق با ماده ۲۲۵ تاریخ تحریر و مبلغ برات با تمام حروف نوشته میشود. اگر مبلغ بیش از یک دفعه به تمام حروف نوشته شده و بین آنها اختلاف باشد، مبلغ کمتر مناط اعتبار است.
اگر مبلغ با حروف و رقم هر دو نوشته شده و بین آنها اختلاف باشد مبلغ با حروف معتبر است. یعنی اگر صادر کننده چک این چک را اصلاح نکرده باشد، مبلغ مورد پذیرش دادگاه مبلغ به حروف می باشد.
به عنوان مثال اگر چکی به عدد یک میلیارد باشد و به حروف ده میلیارد و پشت نویسی نشده باشد، مبلغ ده میلیار صحیح است.
مغایرت مبلغ عددی و حروفی چک در صورت دوبار نوشته شدن مبلغ
حال اگر دو بار مبلغ به حروف نوشته شده باشد و هر دو بار هم متفاوت باشد. مبلغ کمتر دارای اعتبار است. پس نه تنها این دسته از چک ها باطل نیستند. بلکه به راحتی قابل وصول هستند و اختلاف در مفاد مبلغ تاثیری ندارد. این قانون برای چک و سفته معتبر می باشد.
در صورتیکه با چک به مشکل خوردید می توانید از وکیل چک در این زمینه کمک بگیرید. موسسه حقوقی بین المللی عدالت آریایی با بهره گیری از بهترین وکلا و مشاوران حقوقی تا انتهای مسیر حقوقی همراه شماست.
یک پاسخ
باسلام ماده 225فقط در مورد برات وسفته هست اسمی ازچک گرفته نشده است.ممنون میشم پاسخ دهید